GTA 6 Sızıntısının Rockstar’a Maliyeti Belli Oldu

GTA 6

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve uzun süre gündemi meşgul eden GTA 6 sızıntısının Rockstar Games stüdyosuna maliyeti belli oldu.

Şu an oyun dünyasında en heyecanla beklenen yapım olan GTA 6, bu ayın başında yayınlanan ilk fragmanıyla uzun süre gündemi meşgul etti. YouTube’da izlenme rekorları kıran fragman, zaten büyük heyecan yaratan oyundan beklentileri daha da yukarı çekti. Öte yandan yayınlanan bu ilk fragmanla birlikte oyuna dair algı da yeniden şekillenmiş oldu. Çünkü ilk fragman gelene kadar GTA 6’ya dair konuşmalar genelde geçtiğimiz yıl gelen sızıntılar üzerinden ilerliyordu. Sızdırılan bu görüntüler oyunun henüz hazır olmayan bir versiyonuna ait olduğu için, bu görüntüler oyunu hakkıyla yansıtmıyordu. Bu da Rockstar Games için epey can sıkıcı bir durumda.

GTA 6

Nitekim Rockstar Games stüdyosu, yaşanan bu sızıntıdan ne kadar büyük üzüntü duyduklarını her fırsatta dile getirdi. İlk fragmanın yayınlanmasıyla birlikte bu sızıntıların sebep olduğu hasarı minimuma indirmeyi başaran stüdyo, buna rağmen sızıntıların kendilerine büyük zarar verdiğini açıkladı. Stüdyonun bu hafta Birleşik Krallık’taki mahkeme ile paylaştığı bilgilere göre, geçtiğimiz yıl yaşanan sızıntı stüdyoya 5 milyon dolara mâl olmuş. Stüdyo çalışanlarının harcadığı binlerce saat de cabası.

Rockstar Games’in bu açıklaması, stüdyonun sunucularını hackleyerek GTA 6 görüntülerini ele geçiren ve daha sonra internete sızdıran Arion Kurtaj için hiç de hayra alamet değil. Çünkü 18 yaşındaki hacker, stüdyoyu 5 milyon dolarlık zarara uğrattığı kesinleşirse, parmaklıklar ardından uzun yıllar kalabilir.

Oppo Find X7’nin Tanıtım Görseli Sızdırıldı