Uber, 18 yaşındaki hackerın kurbanı oldu

Uber ses kaydı özelliği

Amerika merkezli taşımacılık şirketi Uber, 18 yaşındaki hackerın kurbanı oldu. Şirketin dahili ağına sızan hacker, oldukça önemli bilgileri ele geçirmiş olabilir.

Yasaklandığı için ülkemizde varlık gösteremiyor olsa da Uber dünyanın geri kalanında başlıca taşıma servislerinden biri haline gelmiş durumda. Yakaladığı başarı sayesinde hızla büyüyen şirket için işler bir süredir yolunda gidiyor olsa da bu hafta onlar için oldukça sıkıntılı geçti. Bunun sebebi ise 18 yaşındaki bir hacker.

Geçtiğimiz günlerde bir hacker, Uber’in sistemine sızdığını ve önemli bilgileri ele geçirdiğini iddia etti. Daha sonra bağımsız siber güvenlik uzmanları tarafından da gündeme taşınan bu iddia, bir süre sonra Uber tarafından da doğrulandı. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada, kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmediği söylendi. Yine de yaşanan bu süreç şirketin güvenlik açıkları konusunda endişe yarattı.

Uber ve Lyft hava

Amerikalı merkezli taşımacılık şirketinin sistemine sızmayı başaran 18 yaşındaki hacker, şirketin dahili şebekesine sızarak önemli bilgilere erişim sağladı. Gizlice bu bilgileri çalıp para karşılığı satmak ya da internete sızdırmak yerine şirketle dalga geçmeyi seçen hacker, şebekeye sızdığını ve bilgileri ele geçirdiğini şirketin Slack sayfasında çalışanlarla paylaştı. Şirketin de siber saldırıdan bu şekilde haberi oldu. 18 yaşındaki hacker bununla da kalmadı ve ekran görüntüleri paylaşarak sisteme nasıl sızdığını ve nerelere kadar girdiğini de şirket çalışanlarıyla paylaştı.

Şirket, kullanıcıları hakkında pek çok kritik bilgiyi sunucularında saklıyor. Bu yüzden hackerın kullanıcıları bilgilerine ele geçirdiği ortaya çıkarsa şirket ciddi bir güvenlik tehdidine sebep olmuş olacak. Bu yüzden şu sıralar Uber cephesinde oldukça endişeli bir bekleyiş hakim. Şimdi asıl soru hackerın tam olarak neleri ele geçirdiği. Bu sorunun önümüzdeki günlerde cevap bulması bekleniyor.

vivo X Fold+ görselleri yayınlandı