God of War dizisi Amazon’dan ilk sezon onayını kaptı

God of War dizisi

Kratos televizyona geliyor! Bir süredir hazırlık aşamasında olan God of War dizisi, Amazon’dan ilk sezon onayını aldı.

God of War hayranları için oldukça verimli bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan yeni çıkan God of War Ragnarok ile birlikte seriye beğeni kazanan bir oyun daha eklenirken, bir yandan da televizyon dünyasından God of War hayranlarını sevindirecek haberler geliyor.

Bildiğiniz gibi bir God of War dizisi için bir süredir hazırlıklar devam ediyor. Sevilen oyun serisini televizyona uyarlamak için Sony ile Amazon anlaşmış; Amazon, bu dizi için ilk adımları atmaya başlamıştı. Son dönemde momentum kazanan bu proje, artık gerçeğe dönüşmeye bir adım uzakta. Çünkü Amazon, bugün God of War dizisinin ilk sezonuna resmi olarak onayı verdi.

God of War dizisi

Amazon Prime Video’da izleyici ile buluşacak God of War dizisi, son yılların en iyi bilim kurgu dizilerinden The Expanse’in yaratıcıları olan Mark Fergus ve Hawk Ostby tarafından hazırlanıyor. Dizinin yaratıcı ekibinde yer alan bir diğer isim ise The Wheel of Time dizisinin yapımcılarından Rafe Judkins. Bu üçlü öncülüğünde hazırlanan dizi, orijinal serinin değil 2018’de çıkan başlayan yeni serinin bir uyarlaması olacak. Yani Antik Yunan’da değil, İskandinavya’da geçecek.

Diğer PlayStation oyunlarının uyarlamalarında olduğu gibi God of War’un dizi uyarlaması da Sony Pictures Television ve PlayStation Productions ortaklığında hazırlanacak.

Henüz dizinin çekimlerine başlanmadığı için net bir yayın tarihi vermek için çok erken. Ancak diziyi 2024’ten önce izlememiz zor görünüyor.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı