Amazon, Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yaktı

Tomb Raider dizisi

Bir süredir hazırlık aşamasında olan Tomb Raider dizisi, Amazon Prime Video’dan resmi onayı aldı. Live-action diziyi Phoebe Waller-Bridge hazırlıyor.

Oyun dünyasının en sevilen serileri arasında yer alan Tomb Raider, aynı zamanda sinema ve televizyona uyarlanmaya en uygun serilerden de biri olarak görülüyor. Hollywood da bu durumun farkında olduğu için yıllardır çeşitli Tomb Raider uyarlamalarına imza atıyor. Bu uyarlamalar bugüne kadar daha çok sinema tarafıyla sınırlı kaldı ama bundan sonra daha çok dizi tarafına odaklanacak gibi duruyor. Bildiğiniz gibi Netflix animasyon bir Tomb Raider dizisi hazırlıyor. Ama asıl heyecan verici Tomb Raider projesi Amazon’dan geliyor.

Live-action (animasyon olmayan) bir Tomb Raider dizisi üzerinde çalışan Amazon Prime Video, dün bir açıklama yaparak bu diziye resmi onayı verdi. Amazon’dan ilk sezon onayını alan bu Tomb Raider dizisini, Fleabag ile adından övgüyle söz ettiren Phoebe Waller-Bridge hazırlıyor. Tomb Raider oyunlarının büyük bir hayranı olan Phoebe Waller-Bridge, son Indiana Jones filminde de oyuncu ve senarist olarak yer almıştı.

to1

Phoebe Waller-Bridge öncülüğünde hazırlanan bu Tomb Raider dizisinde Lara Croft’a kimin hayat vereceği belirsizliğini koruyor. Ancak bu yeni uyarlamanın son yıllarda çıkan filmlerden tamamen bağımsız olacağı biliniyor. Yani bu dizide Lara Croft’a Alicia Vikander hayat vermeyecek. Yeni Lara Croft’un kim olacağı bekleyip göreceğiz.

Amazon’un diziye onay vermesinde Fallout’un yakaladığı başarının da etkili olduğu düşünülüyor. Kısa süre önce izleyici ile buluşan Fallout dizisi, Amazon Prime Video’nun bugüne kadar en çok izlenen dizilerinden biri oldu.

Xiaomi, Tesla Model Y Benzeri Bir Araç Çıkaracak