Wednesday, Dahmer’i de geride bıraktı

Wednesday

Son dönemin çok konuşulan dizisi Wednesday, Dahmer’i de geride bırakarak Netflix’in en çok izlenen üçüncü dizisi oldu.

Son dönemde üst üste çok konuşulan işlere imza atan Netflix, Monster: Jeffrey Dahmer Story ile büyük bir başarıya imza attı. Kurbanlarını acımasızca öldürdükten sonra yiyen seri katil Jeffrey Dahmer’in hikayesini anlatan Monster, Netflix’in bugüne kadar ne çok izlenen üçüncü dizisi oldu. Ancak Monster’ın ilk üçte yer alması çok da uzun sürmedi. Çünkü Monster’dan kısa süre sonra izleyici ile buluşan Wednesday, Monster’ı bile gölgede bırakacak bir performans sergileyerek Monster’ı podyumdan indirdi.

Son günlerin çok konuşulan dizisi Wednesday, bugüne 1 milyar saatten fazla izlenerek Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen ikinci İngilizce dizisi oldu. Genel sıralamada ise Squid Game ve Stranger Things’in hemen ardından üçüncü sıraya yerleşti.

wednesday 2

Usta yönetmen Tim Burton’ın yaratıcısı olduğu Wednesday dizisi, meşhur Addams ailesinin diziyle aynı adı taşıyan ufak kızına odaklanıyor. İlk olarak 1938’de karikatür karakterleri olarak okuyucuların karşısına çıkan The Addams Family, yani Addams Ailesi, sonraki yıllarda hem dizi uyarlamasıyla hem de 90’larda çıkan filmleriyle geniş kitlelere ulaştı. The Addams Family, okuyucular ve izleyiciler üzerinde yarattığı etkiyle kendisinden sonra gelen pek çok işe ve sanatçıya ilham verdi. Dizinin yaratıcısı olan Tim Burton da bu isimlerden biri. Belki dizi de başarısını bu hayranlığa borçlu.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried tutuklandı