Amazon, ilk Marvel dizisine yeşil ışık yaktı

Amazon'dan Silk Spider Society dizisi

Amazon, Spider-Man ile ilişkili karakterlere odaklanan Marvel dizilerinin ilki olan Silk: Spider Society’ye ilk sezon onayı verdi.

Bildiğiniz gibi bugün eğlence dünyasında Marvel’ın hakimiyeti söz konusu. Neredeyse her Marvel filmi gişede bir milyar doları zorlarken, televizyon tarafında da Marvel dizileri en çok ses getiren yapımların başında geliyor. Nitekim Disney+’ın bugün dünya genelinde 200 milyon aboneye yaklaşmasında da Marvel dizilerinin payı büyük. Bu yüzden diğer şirketler de bu Marvel trendinden nemalanmanın yollarını arıyor.

Haklarını elinde tuttuğu Spider-Man karakterleriyle kendi sinematik evrenini yaratan Sony, şimdi de bu karakterleri televizyon taşıyor. Bunun yaparken de güçlerini Amazon’la birleştiriyor. Sony’nin elinde bulunan Marvel karakterlerini ekrana taşımak için bir süredir beraber çalışan Amazon ve Sony, bu ortaklığın ilk ürününü çok yakında izleyicilerle buluşturacak. Çünkü Amazon, bu ortaklığın ilk ürünü olan Silk: Spider Society dizisine ilk sezon onayını verdi.

silk spider man

Spider-Man çizgi romanlarında karşımıza çıkan karakterlerden biri olan Silk, yani Cindy Moon, Örümcek Adam ile oldukça benzer yeteneklere sahip bir Güney Kore asıllı Amerikan bir kahraman. Silk: Spider Society dizisi, tutsak tutulduğu yerden kaçan Cindy Moon’un bir yandan ailesini bulmaya çalışırken bir yandan yeteneklerinde ustalaşıp Silk olarak tanınan kahramana dönüşmesini anlatacak. Diziyi The Walking Dead’in yürütücü yapımcılarından olan Angela Kang hazırlıyor. Spider-Man: Into the Spider-Verse’e imza atan Phil Lord ve Christopher Miller da dizinin yapımcıları arasında yer alıyor.

Silk: Spider Society, bu ortaklıktan çıkan ilk dizi olacak. Yakında ona Spider-verse olarak bilinen bu evrende geçen yeni Marvel dizileri de katılacak.

2023 Toyota Prius tanıtıldı