Galaxy S23 bu kez tüm dünyada aynı yonga setiyle çıkacak

Samsung Galaxy S23

Samsung bu kez Galaxy S23’ü farklı bölgelerde farklı yonga setleriyle satışa çıkarmayacak. Tüm S23’ler Snapdragon yonga setiyle geliyor.

Bildiğiniz gibi Samsung son yıllarda S serisinin üyelerini, yani amiral gemisi akıllı telefonlarını farklı bölgelerde farklı yonga setleriyle satışa çıkarıyor. Bazı bölgelerde telefonun Snapdragon yonga setinden güç alan versiyonu satışa sunulurken, bazı bölgelerde Samsung’un kendi Exynos yonga setlerini kullanan modeller kullanıcılara sunuluyor. Ancak Exynos yonga setlerinin özellikle Galaxy S22’de bazı sorunlara sebep olması, şirketin bu stratejisini yeniden gözden geçirmesine sebep oldu. Görünüşe bakılırsa bu yıl piyasaya çıkacak tüm Galaxy S modelleri aynı yonga setinden güç alacak.

Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılarla birlikte Galaxy S23’ün Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı büyük ölçüde kesinleşmişti. Hatta son olarak Qualcomm CFO’su da bu haberi doğrulamıştı. Qualcomm CFO’sunun bu açıklamasının ardından geriye tek bir soru kalmıştı. Galaxy S23 tüm bölgelerde Snapdragon 8 Gen 2 ile mi gelecek yoksa bazı bölgelerde yine Exynos işlemciyle mi çıkacak? İşte bu sorunun cevabı da sonunda belli oldu.

samsung galaxy s23 2

Samsung’un yeni amiral gemisiyle ilgili açıklama yine Qualcomm cephesinden geldi. Qualcomm’un yaptığı son açılama, telefonun Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alan versiyonunun dünya genelinde satışa çıkacağını ortaya çıkardı.

Samsung’un bu hamlesi Exynos yonga setinin sonu olabilir. Ancak şirketin önümüzdeki yıllarda Exynos yonga setlerini yeniden kullanmaya başlaması da pekala mümkün. Tabii bunun için şirketin önce bu yonga setlerini istediği seviyeye getirmesi gerekecek.

Bir sonraki Call of Duty oyunu 2023’te geliyor