Elon Musk Tesla hisselerini satmak zorunda kaldı

Elon Musk

Elon Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor. Twitter’ın yeni sahibi bu kez de 4 milyar dolarlık Tesla hissesini satmak zorunda kaldı.

Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla satın aldı almasına ama bu anlaşmayla birlikte önemli bir yükün de altına girdi. Bir yandan Twitter yönetimindeki her hamlesi eleştirildiği için kendisini oklarının hedefinde bulan Musk, bir yandan da bu anlaşmanın finansal yükünü karşılamaya çalışıyor.

Musk, 200 milyar dolara yaklaşan kişisel servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanının sahibi olsa da söz konusu 44 milyar dolarlık bir anlaşma olduğunda onun bile bazı şeyleri feda etmesi gerekiyor. Bu hikayede Musk’ın feda etmek zorunda kaldığı şey, Tesla hisseleri oldu.

Elon Musk bir ergene 50.000 dolar ödeyebilir!

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre Elon Musk, Twitter anlaşmasını tamamlamasının üzerinden geçen iki haftada toplamda 4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı. Oysa Musk, ağustos ayında yaklaşık 7 milyar dolarlık Tesla hissesi sattıktan sonra, anlaşmayı tamamlamak için daha fazla hisse satması gerekmeyeceğini söylemişti. Görünen o ki Musk’ın o dönemki bu açıklaması, daha çok Tesla yatırımcılarını panikletmemek için yaptığı bir hamleymiş. Çünkü Musk’ın bir anda 11 milyar dolarlık, hatta daha fazla Tesla hissesini elinden çıkarması, Tesla hisselerini dengesizleştirebilirdi.

Şimdi akıllardaki asıl soru Elon Musk’ın Twitter sevdası uğruna daha ne kadar Tesla hissesini gözden çıkaracağı. Çünkü Musk’ın açıklamasına göre Twitter her gün 4 milyon dolar kaybediyor. En azından Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkarana kadar bu böyleydi. Bu boyutta bir kayıp, Musk’ın üzerinde finansal bir yük yaratıyor. Bakalım Musk bu gidişatı tersine çevirebilecek mi.

Bir sonraki Call of Duty oyunu 2023’te geliyor