Yeni Prince of Persia oyunu iptal mi edildi?

prince of persia 2

Çıkışı sürekli ertelenen Prince of Persia: Sands of Time Remake iptal mi edildi? Ubisoft önsipariş verenlerin parasını iade ediyor.

Ubisoft, popüler Prince of Persia serisisin en sevilen oyunlarından biri olan Sands of Time’ın remake’ini, yani yeniden yapımını çıkaracağını iki yıl önce açıklarken, oyunun 2021’in ocak ayında çıkacağını söylemişti. Ancak Ubisoft tarafından söz verilen bu tarihin üzerinden neredeyse iki yıl geçtiği halde Sands of Time Remake bir türlü çıkamadı. Artık oyunun hiçbir zaman çıkmayacağına kanaat getirdiğimiz bu dönemde Ubisoft’tan oyunla ilgili ilginç bir açıklama geldi.

Ubisoft, çıkışı sürekli ertelenen oyununun iptal edilmediğini, hala hazırlık aşamasında olduğunu açıkladı. Ancak stüdyo bu açıklamayı yaparken, tam tersi bir hamle de yaptı. Önsiparişe sunulduğu dönemde oyun için önsipariş veren oyuncuların paralarının iade edileceği açıklandı. Bu iade kararı tek başına gelse oyunun iptal edildiğini düşündürdü. Ancak stüdyonun açıklamasıyla birlikte ele alınınca anlaşıyor ki Ubisoft henüz oyunu iptal etmemiş fakat yakın zamanda çıkma ihtimalini de oldukça düşük görüyor.

Prince of Persia

Hatırlarsanız Ubisoft, haziran ayında oyunu bir kez daha ertelerken oyunun Mumbai stüdyosundan alınıp Ubisoft Montreal stüdyosuna devredildiğini duyurmuştu. Bu da Ubisoft’un Hindistan’daki ekibinin oyun üzerindeki çalışmasından memnun kalmadığını ortaya çıkarmıştı. Stüdyonun en dikkat çekici oyunlarından bazılarını geliştiren Montreal ekibinin işi el almasıyla birlikte, pek çok sorun yaşayan Sands of Time Remake’inde işlerin yolunda gireceği düşünülmüştü. Ancak gelen bu son karar, Montreal ekibinin de işinin zor olduğunu gösteriyor.

Prince of Persia: Sand of Time Remake’in geç de olsa gün yüzü görüp göremeyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak oyunun yakın zamanda çıkması pek mümkün görünmüyor.

Bir sonraki Call of Duty oyunu 2023’te geliyor