Samsung Galaxy S23’ün yonga seti kesinleşti

Samsung Galaxy S23

Qualcomm tarafından yapılan açıklamayla birlikte, Samsung Galaxy S23’ün hangi yonga setinden güç alacağı kesinleşmiş oldu.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Samsung cephesinde tüm gözler şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’e çevrilmiş durumda. Çok yakında kullanıcılarla buluşacak olan Galaxy S23’ün çıkışının yaklaşmasıyla birlikte telefon hakkında merak edilen detaylar da netleşmeye başladı.

Daha önce gelen sızıntılarla birlikte Galaxy S23’ün Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı büyük ölçüde kesinleşmişti. Ancak bugüne kadar bu detay resmi bir ağızdan duyulmamıştı. Ne var ki sonunda resmi açıklama da geldi.

samsung galaxy s23 2

Önde gelen işlemci üreticilerinden Qualcomm, son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladığı etkinlikte bir sonraki çeyreğe dair de açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda biri de Samsung Galaxy S23 konusundaydı. Qualcomm CFO’su Akash Palkhiwala, Galaxy S23’ün şirketin yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanacağını doğruladı.

Bildiğiniz gibi Samsung önceki yıllarda S serisi telefonlarında Snapdragon’un yanı sıra Exynos yonga setine de yer veriyordu. Telefon bazı bölgelerde Snapdragon, bazı bölgelerde Exynos yonga setiyle satışa sunuluyordu. Öte yandan Plus ya da Ultra gibi farklı modellerde de farklı yonga setleri kullanılabiliyordu. Ancak bugüne kadar gelen sızıntılar, hem standart modelin hem de Galaxy S23+’ın Snapdragon 8 Gen 2’den güç alacağını gösteriyor. Görünüşe bakılırsa Samsung bu yıl tüm Galaxy S23 modellerini Qualcomm’un yonga setiyle satışa sunabilir.

Twitter, OnlyFans’a özendi