Samsung Galaxy S23’ün çıkışı gecikebilir

Samsung Galaxy S23

Heyecanla beklenen Samsung Galaxy S23, fiyatlandırma konusunda yaşanan anlaşmazlık yüzünden beklenenden geç çıkabilir.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Samsung cephesinde tüm gözler şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’e çevrilmiş durumda. Bugüne kadar gelen bilgiler, merakla beklenen telefonun şubat ayının ilk haftasında tanıtılacağını gösteriyordu. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa Samsung bu tarihi ertelemek zorunda kalabilir.

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla dikkat çeken @TheGalax_ hesabı tarafından paylaşılan son bilgilere göre Samsung Galaxy S23, daha önce planlandığı gibi şubat ayının ilk haftasında tanıtılmayacak. Telefonun tanıtımı şubat ayının ortalarında bir tarihte gerçekleşecek. Bir haftalık bir gecikme çok kayda değer olmasa da bu gecikmenin sebebi dikkat çekiyor. Çünkü @TheGalax_ tarafından paylaşılan bilgilere göre Samsung için telefonun fiyatı konusunda fikir ayrılığı yaşanıyor. Telefonun nasıl fiyatlandırılması gerektiği konusunda bir fikir birliğine varılamadığı için telefonun çıkışının ertelendiği söyleniyor.

samsung galaxy s23 2

Hatırlarsanız kısa süre önce gelen sızıntılarla birlikte Galaxy S23’ün Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı kesinleşmişti. Hatta son olarak Qualcomm CFO’su da bu haberi doğrulamıştı. Ayrıca telefonun bu kez farklı yonga setlerine sahip olmayacağı, tüm dünyada bu yonga setiyle satışa sunulacağı da kesinleşmişti.

Ancak bunun ötesinde telefonun teknik özelliklerinde ciddi değişiklikler beklenmiyor. Samsung Galaxy S23’ün pek çok özelliğinin Galaxy S22 ile aynı ya da oldukça yakın olması bekleniyor. Bu da telefonun Galaxy S22’nin çıkış fiyatıyla benzer bir fiyata satışa sunulması gerektiği anlamına geliyor. Görünüşe bakılırsa Samsung şimdi, böyle bir fiyatlandırmanın yeterince kârlı olup olmayacağını çözmeye çalışıyor. Çünkü artık maliyetlerin Galaxy S22’nin çıktığı dönemden çok daha yüksek olduğu bir dönemdeyiz.

vivo S16 serisinin çıkış tarihi belli oldu