Fortnite, iPhone’a geri dönüyor

Fortnite sonunda o ülkede sunucularını kapatıyor

Fortnite, Apple ile Epic Games arasındaki anlaşmazlık sebebiyle uzak kaldığı iPhone’a 2023 içinde geri dönmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Apple ile Epic Games bir süredir mahkemede karşı karşıya geliyor. Apple’ın App Store’dan politikalarına tepki gösteren şirketlerden biri olan Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın iOS uygulamasına bir arka kapı ekleyerek bu sistemin arkasından dolaşmayı denemişti. Ancak Apple bu denemeyi pek hoş karşılamadı ve şirkete karşı dava açtı. O günden beri de iki şirket mahkemede kozlarını paylaşıyor. Tüm bu süreç devam ederken Fortnite’ın iPhone ve iPad’lerden uzak kalması, oyun severleri de mağdur ediyordu. Ancak Epic Games’ten gelen son açıklama, popüler oyunun yakında iPhone’lara geri dönebileceğini gösteriyor.

Epic CEO’su Tim Sweeney, yaptığı son açıklamada, sevilen oyunları Fortnite’ın bu yıl bitmeden iPhone ve iPad’lere geri dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Apple, App Store kurallarında esneklik yapacak

Oyunun iOS’a geri dönmesinin önünün açılması Epic Games ile Apple arasındaki sürtüşmenin sona erdiği anlamına gelmiyor. İki şirket mahkemede kozlarını paylaşmaya devam ediyor. Oyunun iPhone’a geri dönecek olmasının sebebi ise Avrupa Birliği tarafından alınan yeni bir karar.

Bu yıl yürürlüğe koyulacak olan Avrupa Dijital Pazar Kanunu, Apple’ın App Store’da üçüncü parti uygulamalara ve diğer uygulama mağazalarına izin vermesini zorunlu hale getirecek. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra Apple’ın Epic Games uygulamalarına ve uygulama mağazasına App Store’da yer vermekten başka çaresi kalmayacak.

Galaxy S24 Ultra hakkında ilk detaylar gelmeye başladı