PUBG ve Fortnite arasındaki dava sonuca bağlandı

pubg ve fortnite

Son dönemin popüler oyunları arasında yer alan PUBG ve Fortnite arasındaki telif davası, tarafların anlaşması sonucunda karara başlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

2018’de en çok oynanan online oyunlar arasında zirveye göz kırpan, PUBG ve Fortnite arasındaki ipler son günlerde hayli gerilmişti. PUBG’nin yapımcı ekibi, Fortnite’ın kendi oyun motorlarını kopyalayarak geliştirildiği iddiasıyla Epic Games’i mahkemeye vermişti. Nitekim, dava süreci daha başlamadan sona erdi.

PUBG ve Fortnite arasındaki dava sona erdi

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene Steam üzerinden satışa sunulan PUBG, Battle Royale ismi verilen oyun stili ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Sonradan PUBG’nin tarzını taklit eden pek çok yapım oyun severlerin beğenisine sunuldu. Fakat hiç biri Fortnite kadar ses getirmedi.

PUBG ve Fortnite, birbirlerine benzer yapıda olsalar da tamamen farklı yönleri de mevcuttu. Fakat bu durum, PUBG yapımcılarının, Epic Games’e dava açmasına engel olmadı.

Kısa süre önce Bluehole tarafından yapılan açıklamada, Epic Games’in PUBG oyun motorunu kopyaladığı gerekçesiyle, telif hakkı davası açıldığı belirtilmişti. Davanın henüz ilk duruşması bile gerçekleşmeden, Bluehole yetkililerinin, Epic Games’e açtığı davayı geri çektikleri ortaya çıktı.

Muhtemelen, tarafların kendi aralarında anlaşmaya varmaları sonucu, aradaki tatsızlık da giderilmiş oldu.

Bu arada dip not olarak şu bilgiyi de sizlerle paylaşalım. Hali hazırda PUBG’nin kullandığı oyun motoru zaten Epic Games tarafından geliştirilmişti. Fakat motorun tüm hakları Bluehole stüdyolarına aitti.