Fortnite, Google Play Store’da olmayacak

epic fortnite

Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın Android versiyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Oyun Google Play Store üzerinden yayınlanmayacak.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Android kullanıcıları heyecanla Fortnite’ın çıkışını bekliyor. Son dönemin en popüler oyununun kısa süre içinde Android’e de sunulacağı açıklanmıştı. Oyunun yapımcısı olan Epic Games, bugün oyunun Android versiyonu ile ilgili yeni detaylar paylaştı.

Fortnite, Epic Games uygulama mağazasından indirilecek

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, oyunun Android versiyonunun Google Play Store’da yer almayacağını açıkladı. Bu kararın arkasında finansal nedenler yatıyor. Bildiğiniz gibi Apple gibi Google da uygulama mağazasında yer alan uygulama ve oyunların gelirinden pay alıyor. Google, hem indirme ücretinden hem de uygulama içi harcamalardan yüzde 30 kesinti yapıyor.

Fortnite

Uygulama geliştiricileri bu yüzde 30’luk payı ödemeyi kabul ederek Google Play Store’un sunduğu sunucu ve tanıtım gibi hizmetlerden faydalanıyor. Ancak Fortnite gibi popüler bir oyun bu hizmetlere pek de ihtiyaç duymuyor.

Epic Games bu yüzden oyununun Android versiyonunu Google Play Store’a koymama kararı aldı. Oyunun Android versiyonu Epic Games’in kendi uygulama mağazasından yayınlanacak. Şirket bu sayede gelirin yüzde 100’üne sahip olacak.

Xiaomi Mi Mix 3 ne zaman çıkacak ?