Epic Games, Apple’a Karşı Kazanmak İçin Bir Servet Harcadı

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

Epic Games, Apple ve Google’a karşı açtığı davayı kazandı kazanmasına ama yıllar süren bu hukuki mücadelenin şirkete maliyeti ağır oldu.

Fortnite’ın arkasındaki şirket olan Epic Games, yaklaşık dört yıl önce Apple ve Google’ı karşısına alarak büyük bir davaya girişti. Bu iki şirketin, özellikle de Apple’ın Fortnite’ın oyun içi satışlarından kayda değer bir pay almasına karşı çıkan şirket, bu uğurda Fortnite’ın hem Google Play Store’dan hem de App Store’dan kaldırılmasına razı oldu. Nitekim yaklaşık dört yıl önce Fortnite her iki uygulama mağazasından da kaldırıldı. O günden beri hukuki mücadelesini sürdüren Epic, sonunda kazanan taraf oldu. Mahkeme Epic’i haklı bulunca, Fortnite’ın Android ve iOS’a dönüşünün yolu açılmış oldu. Nitekim Epic Games Store’un mobil versiyonu bu hafta erişime açıldı.

Epic, Apple ve Google’a karşı giriştiği mücadeleyi kazandı kazanmasına ama dört yıl süren bu sürecin şirkete maliyeti ağır oldu. Epic CEO’su Tim Sweeney, bu davaya yüzlerce milyon dolar harcadıklarını açıkladı.

Epic Games, Fortnite'ın iOS'a geri döneceğini doğruladı

Apple ve Google’a karşı açtıkları bu davayı yıllarca yürütmenin kendilerine yüzlerce milyon dolara mâl olduğunu söyleyen Tim Sweeney, sadece Apple’ın kendilerine 74 milyon dolar mahkeme masrafı çıkardığını açıkladı. Sweeney, Fortnite’ın uzunca bir süre iOS ve Andorid’de olmamasının kendilerine yaşattığı gelir kaybının ise 1 milyar dolara yakın olduğunu düşünüyor. Ama Sweeney bu davanın bu harcamaya değdiğini düşünüyor. Epic Games CEO’suna göre bu davayı kazanarak elde ettikleri kazanç, harcanan yüzlerce milyon doları unutturacak kadar büyük olacak.

Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Geriye Düşüyor