Google Voice artık şüpheli çağrıları tespit edebilecek

Google Voice artık şüpheli çağrıları tespit edebilecek

Google Voice, numaranızı aramaya çalışan spam göndericileri filtrelemeyi kolaylaştırdı. İşte tüm detaylar.

Teknoloji devi, hizmetin artık şüpheli istenmeyen aramaları işaretleyeceğini ve bunları büyük bir kırmızı ünlem işaretiyle birlikte açıkça etiketleyeceğini duyurdu. Spam aramalar ve kısa mesajlar bir yıldır büyük bir sorun oldu ve yakın zamanda ortadan kalkmayacaklar. FCC’ye göre ABD’deki tüketiciler ayda yaklaşık 4 milyar otomatik arama alıyor ve Amerikalılar dolandırıcılık nedeniyle yaklaşık 30 milyar dolar kaybetti. Google, özelliğin sizi “istenmeyen aramalardan ve potansiyel olarak zararlı dolandırıcılıklardan” korumaya yardımcı olmak için tasarlandığını söylüyor.

Google Voice artık şüpheli çağrıları tespit edebilecek

“Spam olduğundan şüphelenilen arama” yazan yeni etiket, yalnızca gelen arama ekranında değil, aynı zamanda ileride başvurmak üzere arama geçmişinde de görünecek. Aramanın istenmeyen posta olduğunu onaylarsanız, bu numaradan gelecek tüm aramalar doğrudan sesli mesaja yönlendirilir ve tüm arama geçmişi girişleri istenmeyen posta klasörüne gönderilir. Ancak numaranın gerçek olduğunu ve spam arayan olmadığını onaylarsanız, bu numara için uyarı bir daha asla görüntülenmez. Arama ekranında etiketin nasıl görüneceği de yukarıdaki örnek gibi olacak.

Google, bu özellik için spam arayanları belirlemek üzere ekosistemi genelinde spam aramaları belirlemekten sorumlu olan aynı yapay zekayı kullanır. Görünüşe göre, bu yapay zeka, teknoloji devi için ayda milyarlarca istenmeyen aramayı filtreliyor. Bu kapsamda güvenlik önlemleri artırılacak desek yanlış olmaz.

Üretim sorunları, Apple’ın piyasa değerini de olumsuz etkiliyor