Tesla 2022 hedefini tutturamadı

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Finansal olarak zorlu bir dönemden geçen Tesla, 2022 yılı için belirlediği yüzde 50 büyüme hedefini tutturamadı.

Bildiğiniz gibi 2022’ye damga vuran olaylardan biri de Elon Musk’ın Twitter’ı alması oldu. Musk’ın Twitter’ı satın alması sadece aldığı şirketi değil pek çok şirketi etkiledi. Bunlardan biri de Elon Musk’un kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla Motors oldu.

Elektrikli otomobil pazarına liderlik eden Amerikan otomobil üreticisi, 2022’de finansal olarak ciddi şekilde kan kaybetti. Musk’ın Twitter’ı satın almasının da etkisiyle şirketin hisselerinde ciddi düşüş yaşandı. Özellikle Musk’ın elindeki Tesla hisselerinin önemli bir bölümünü elden çıkarması yatırımcılar nezdinde pek hoş karşılanmadı ve bu da hisseleri daha da aşağıya çekti.

Ancak Amerikalı otomobil üreticisinin 2022’deki tek sıkıntısı düşen hisse değeri değildi. Şirket, otomobil üretim ve satışlarında da beklentilerin altında kaldı.

Elon Musk yeni Tesla hamlesinde bulundu

2022 başlarken Tesla’nın hedefi bu yıl yüzde 50 büyümekti. Ancak şirket böyle bir büyüme yakalayamadı. Şirketin bu yıl sattığı toplam otomobil sayısı 1.3 milyonda kaldı. 1.3 milyon elektrikli otomobil satılması öyle felaket bir tablo değil belki ama şirketin hedeflerinin altında. Çünkü şirketin hedefini tutturması için 100 bin otomobil daha satması gerekiyordu.

Şirketin 2022’de kendisi için koyduğu hedefi tutturamamasının başlıca sebeplerinden biri hala devam eden tedarik ve lojistik sıkıntıları oldu. Bildiğiniz gibi Çin’de hala koronavirüs salgınına bağlı kapanmalar yaşanıyor. Bu da üretim bandını yavaşlatıyor. Ayrıca teslimatlar konusunda da sık sık aksaklıklar yaşanıyor. Bu da şirketin üretim ve satış hızını düşürüyor.

Galaxy S24 Ultra hakkında ilk detaylar gelmeye başladı