iPhone kullanıcıları Fortnite oyununu uzun bir süre daha bekleyecek

Fortnite Sezon 6, Lara Croft temasıyla geliyor!

iPhone kullanıcıları Fortnite oyunu ile ilgili ortaya çıkan haberleri beğenmişti. Ancak mahkeme kararı ne yazık ki olduğu gibi uygulanmayacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Son dönemlerde ortaya çıkan iPhone kullanıcıları Fortnite oyununu oynayabilecek iddiaları yalan oldu. Dünyanın en büyük oyun şirketleri içerisinde yer alan Epic Games ne yazık ki bunu başaramayacak gibi görünüyor. Aslına bakacak olursak firma mahkemeyi kazanmıştı. Ortaya çıkan son gelişmeler başka bir mahkeme kararının uygulanacağını gösteriyor.

ABD’li teknoloji devi Apple birçok şirket tarafından mahkemeye verildi. Genel olarak mahkemeye verilme nedeni aldığı komisyonlar. Şirketin çok fazla komisyon alması mahkemelerde hesap vermesine neden oluyor. Spotify uygulaması ile başlayan süreç Epic Games ile devam etti. Oyun devi mahkemeyi kazansa bile yine de uygulamasını App Store’a dahil edemeyecek gibi görünüyor.

iPhone kullanıcıları Fortnite oyununu oynayamayacak

Hatırlayacağınız üzere geçen yıl Apple platformunda Epic Games oyunlarının silinmesi haklı bulunmuştu. Bu mahkeme sonucu kesin olarak kabul edildi. Bugünlerde ise başka bir mahkeme Apple şirketinin komisyon almasını haksız buldu.

iPhone kullanıcıları Fortnite

Epic Games alternatif ödeme üzerinden Apple komisyonunu aşmaya çalışmıştı. Bu nedenle engel yiyen şirket bu defa mahkemede hakkını aradı ve kazandı. Ancak işin asıl tuhaf tarafı ne kadar mahkemede kazanmış olsa bile yine de uygulama mağazasından dönmesi en az 5 yılı bulabilir.

Epic ve Apple arasındaki mücadele sonrası Fortnite kararı

Burada mahkeme Apple için istediği zaman bu uygulamayı kendi mağazasına ekleme iznini verdi. Böyle bir durumda Apple çok daha geç bir zamanda Fortnite uygulamasını kendi mağazasına ekleyebilir. Peki siz Apple tarafından izlenen bu yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.