Epic Games şimdi de eski oyunların peşinde

oyun devleri ücretsiz oyun

Steam’le girdiği rekabette elini güçlendirmek isteyen Epic Games, eski oyunları kendi platformuna çekebilmek için yeni bir girişim başlattı.

Steam gibi PC oyunculuğunu domine eden zorlu bir rakiple mücadele ediyor olmasına rağmen hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Epic Games, daha fazla oyuncuyu kendi platformuna çekebilmek için farklı stratejiler izlemeye devam ediyor. Özellikle her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla çok sayıda oyuncuyu kendi platformuna çekmeyi başaran Epic, şimdi de oyun kütüphanesini zenginleştirmenin yollarını arıyor. Bu noktada da devreye eski oyunlar giriyor. Bu hafta gelen haberler, Epic’in şimdi de eski oyunların peşinde olduğunu gösteriyor.

sony ve epic games

“Now on Epic” adını taşıyan yeni bir program başlatan Epic Games, bu program aracılığıyla oyun geliştiricilerine eski oyunlarını kendi platformuna ekleme imkanı sunuyor. Aslında sadece böyle bir imkan sunmakla da kalmıyor, oyun geliştiricilerini bu programa katılmak için teşvik ediyor. Epic, bu program kapsamında eski oyunlarını platforma ekleyen oyun geliştiricilerine, ilk altı ay boyunca oyunculardan gelen gelirin tamamını verecek; kendi komisyonu için herhangi bir kesinti yapmayacak. Normalde şirket kendi oyun platformunda satın oyunlardan yüzde 12 komisyon alıyordu.

Epic’in oyun geliştiricilerine sunduğu bu teşvik, platformdaki oyunların sayısını kayda değer ölçüde arttırabilir. Her ne kadar bu oyunlar nispeten eski oyunlar olacak olsa da platformdaki seçkiyi zenginleştirmesiyle önemli bir rol oynayacak.

2023 Microsoft’un yılı oluyor