Epic Games bu haftanın ücretsiz oyununu açıkladı

Epic Games Store

Epic Games, her hafta farklı bir oyunu kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Bu haftanın ücretsiz oyunu da belli oldu.

Steam gibi PC oyunculuğunu domine eden zorlu bir rakiple mücadele ediyor olmasına rağmen hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Epic Games, daha fazla oyunseveri kendi platformuna çekebilmek için zaman zaman dikkat çekici oyunları ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor. Bu stratejisi sayesinde şu ana kadar çok sayıda oyuncuyu platformuna çekmeyi başaran Epic, şu sıralar her hafta bir ya da iki farklı oyunu kullanıcılarına ücretsiz olarak veriyor. Bu trendi devam ettiren Epic, bu hafta oyunculara ücretsiz olarak sunacağı oyunu da açıkladı.

24 Ağustos’ta Homeworld: Desert of Kharak’ı oyunseverlere ücretsiz olarak sunan Epic Games, bu oyunu ücretsiz elde etmek için belirlenen bir haftanın bitiminde, yani 31 Ağustos’ta bu oyunu yenisiyle değiştirecek. Haftanın ücretsiz oyunu olarak Homeworld: Desert of Kharak’ın yerini alacak yeni oyun ise Cave Story+ olacak.

cave story

Klasik Mario oyunu gibi 8 ya da 16 bitlik eski oyunları andıracak şekilde tasarlanan bir aksiyon/macera oyunu olan Cave Story+, oyunseverlere nostaljik bir oyun deneyimi yaşatıyor. Cave Story+’in normalde Steam ve Epic Games Store gibi oyun mağazalarındaki değeri 24 TL. Yani aslında Epic son haftalarda olduğu gibi bu hafta da yüksek profilli dikkat çekici bir oyun vermek yerine tercihini beğenilebilecek bir indie’den yana kullanıyor.

Cave Story+’ı kütüphanelerine ücretsiz olarak eklemek isteyenler için son gün 7 Eylül. Çünkü bu tarihten sonra Cave Story+ yerini bir sonraki ücretsiz oyuna bırakacak. Ancak bu bir haftalık sürede oyunu ücretsiz olarak kütüphanelerine ekleyenler, bundan sonra kalıcı olarak bu oyunların sahibi olacaklar.

Elon Musk: “Facebook halkı kandırıyor”