Disney Plus kullanıcı sayısını ciddi derecede arttırdı! Peki ya Netflix?

Disney işe alımları dondurdu!

Ülkemizin en popüler video akış platformu Netflix olsa da, Disney Plus’ın kısa süre içerisinde ulaştığı kullanıcı sayısı, Amerikalı medya devini yerinden edebilir.

Disney Plus kullanıcı sayısını ciddi derecede arttırdı! Peki ya Netflix? Video akış platformları artık yeni dünyanın bir gerçeği gibi görünüyor. Klasik televizyon kanallarına olan ilginin her geçen gün azaldığı şu günlerde, ilgi daha çok video akış platformlarına ve YouTube kanallarına kayıyor. Özellikle televizyon alışkanlığından kolay kolay vazgeçmek istemeyen oldukça önemli bir kitle olduğu düşünüldüğünde, yakın gelecekte video akış platformlarına olan talebin de artmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

netflix oyunları

İşte ülkemizdeki bu ışığı gören pek çok video akış platformu, bugüne kadar bir şekilde ülkemizde faaliyete geçerek kullanıcıların ilgisini çekmeye çalıştılar. Ancak bu konuda en başarılı ismini sektörün öncülerinden biri olan Netflix olduğunu söylemek yanlış olmaz. Amerikalı medya devi her ne kadar son iki çeyrektir hem ülkemizde hem de dünya genelinde kullanıcı kaybı yaşasa da, bu durum Netflix’in hala en çok kullanıcıya sahip isim olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bununla birlikte yakın bir gelecekte bu durum değişebilir.

Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Disney Plus kullanıcı sayısını ciddi derecede arttırdı! Peki ya Netflix?

İddialara göre, henüz ülkemizde yayın hayatına başlayalı çok da olmayan bu platform şimdiden 4 milyon kayıtlı kullanıcıyı aşmış durumda. Bu başarının çalışanlar tarafından coşkuyla kutlandığı belirtilirken, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hedefin 5 milyon kullanıcı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Eğer Disney Plus Türkiye’ye özel içerik sayısını ve tabi kalitesini arttırırsa, kısa bir süre içerisinde sektörün en büyüğü olan Netflix’e ciddi bir şekilde rakip olabilir.

Google Çeviri Meta’ya rakip olabilecek mi? Zuckerberg çok iddialı!