Disney Plus’tan büyük başarı

Disney+ vs. Netflix

Disney Plus, Netflix ile aradaki farkı kapatıyor. Platformun aylık abone sayısı 160 milyonu geçti. HBO Max ise hala arayı kapatmaya çalışıyor.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar Netflix, dijital platform alanında mutlak liderdi. Bu alanda öncü olmanın avantajıyla yakın gelecekte kimse ona yetişemeyecek gibi duruyordu. Ancak son üç yılda yaşananlar, resmi bir anda tersine çevirdi. 2019 yılında yayın hayatına başlayan Disney Plus, elindeki Marvel, Star Wars ve Pixar gibi popüler markalar sayesinde çok hızlı bir şekilde büyüdü ve Netflix için çok ciddi bir rakip olduğunu gösterdi. Bugün geldiğimizde noktada ise Netflix, Disney Plus’ın nefesini ensesinde hissetmeye başlamış durumda.

Disney Plus

2022’nin üçüncü çeyreğinde 12.1 milyon yeni aboneye ulaşarak büyük bir başarıya imza atan Disney Plus, bu sayede toplam kullanıcı sayısını 164.2 milyona çıkardı. Buna Disney’in diğer dijital platformları olan Hulu ve ESPN+’ın aboneleri de eklenince Disney dijital platformlarının toplam abone sayısı 235 milyona çıkıyor.

Netflix, 223 milyon abonesiyle hala Disney+’ın üstünde yer alıyor olmasına rağmen iki dijital platformun abone kazanma hızı göz önüne alındığında Disney’in aradaki farkı kapatma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Çünkü Disney+’ın 12.1 milyon yeni abone kazandığı üçüncü çeyrekte Netflix sadece 2.4 milyon abone kazanabildi ki aslında bu bile beklentilerin üstünde bir rakamdı. Hatırlayacağınız gibi Netflix bir önceki çeyrekte yeni abone kazanamadığı gibi abone kaybetmişti.

Öte yandan HBO Max ise hala rakiplerinin epey gerisinden geliyor. HBO ve HBO Max abonelerinin toplam sayısı 95 milyona ulaşmış durumda. Ancak onların da son çeyrekteki abone sayısı 2.8 milyonla Netflix’in üstündeydi.

PS5’ten Xbox’a Final Fantasy 16 çalımı