Netflix kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor

Netflix kurucusu Reed Hastings

Netflix yaşadığı tüm sorunlara rağmen kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Şifre paylaşımının yasaklanması şirket için olumlu sonuç verdi.

Dijital platformunda orijinal içerikler yayınlamaya başladıktan sonra hızla büyüyerek dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Netflix, o günden sonra frene hiç basmadı ve her çeyrekte abone sayısını biraz daha arttırdı. Ta ki geçtiğimiz yıla kadar. Geçtiğimiz yıl ise bu gidişat bir anda tersine döndü ve şirket yıllar sonra ilk kez abone kaybetti. Daha da kötüsü bu düşüş borsada büyük yankı uyandırdı. Şirketin yıllardır aslında potansiyeline dayanarak reel değerinin üstünde seyreden hisse değeri, bir anda çakıldı. Şirket kısa süre içinde değerinin yarısına düştü. Bu da özellikle yatırımcıların paniğe kapılmasına sebep oldu.

O günden sonra durumu toparlamak için elinden geleni yapan Netflix yönetimi, ne yaptı etti ve şirketi eski başarılı günlerine döndürdü. Hatırlarsanız şirketin hisselerinin 2022’de patlak veren krizin öncesindeki günlerine yavaş yavaş geri döndüğü bilgisini kısa süre önce sizlerle paylaşmıştık. Finansal durumunu yeniden stabilize eden şirket, kullanıcı sayısını da büyütmeye devam ediyor.

Netflix

Son mali çeyreğin sonuçlarını açıklayan Netflix, son çeyrekte 6 milyon yeni abone kazandıklarını duyurdu. Analistler, son çeyrekte yaşanan bu kayda değer büyümede, şifre paylaşımının engellemesinin kilit rol oynadığını düşünüyor. Şirketin şifre paylaşımını yasaklaması tepki çekmiş olsa da günün sonunda şirket adına olumlu sonuç vermiş gibi görünüyor. Çünkü her ne kadar bu sebeple aboneliğini iptal edenler olsa da, artık başkasının hesabını ortaklaşa kullanmayacağı için yeni hesap açanların sayısı çok daha fazla oldu. Bu da Netflix’in son çeyrekte uzun süredir yapamadığı kadar fazla sayıda yeni kullanıcı çekmesini sağladı.

PlayStation Plus ağustos ayında 10 oyun kaybedecek