Netflix bir yılda kullanıcı sayısını büyük oranda arttırdı

Netflix, 2022 için planlarını açıkladı

Gerek ülkemizin gerekse de dünyanın en popüler video akış platformlarından biri olan Netflix, kullanıcı sayısını katlamaya devam ediyor.

Netflix bir yılda kullanıcı sayısını büyük oranda arttırdı! Yakın bir zamana kadar Netflix için: “Netflix’e de para ödenir mi” diyen milyonlarca insan varken, son zamanlarda bu fikirde köklü bir değişim görünüyor. Öyle ki günden güne Netflix kullanıcı sayısı da bu platforma dahil olan yerli-yabancı içerikler de artmaya devam ediyor.

Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Variety tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart 2020 itibariyle bu platformun Türkiye’deki kullanıcı sayısı önemli bir eşiğe ulaştı. Bu gerçekten inanılmaz bir başarı. Özellikle de geçtiğimiz yılın aynı döneminde Netflix kullananların sayısı 3,5 milyon kişi civarında olduğu düşünüldüğünde ünlü video akış platformunun 1 yılda kullanıcı sayısını 2’ye katladığı anlaşılıyor.

Netflix Rusya'ya rest çekti!

Netflix bir yılda kullanıcı sayısını büyük oranda arttırdı

Tabi doğal olarak bu aşamadan sonra şirketin kullanıcı sayısını her yıl ikiye katlaması pek mümkün değil çünkü potansiyel kullanıcının da bir sınırı var. Ancak rakipler için durum hiç de öyle değil.

Bildiğiniz üzere Disney Plus ve HBO Max’da ülkemize yakın zamanda giriş yaptı ve onlar şu an için birkaç sene önceki Netflix konumundalar. Aralarındaki tek fark ise, Netflix ülkemize giriş yaptığında video akış platformlarına karşı bir ön yargı vardı. Şimdi ise neredeyse bu platformların olmadığı bir ev yok diyebiliriz.

Bakalım bu rekabet nasıl şekillenecek. Dahası ülkemizdeki en popüler video akış platformu olan Netflix daha ne kadar bu unvanını koruyabilecek?

Renault Clio Nisan fiyatlarıyla dikkat çekiyor!