YouTube yeni reklam destekli akış hizmeti için çalışmalarına devam ediyor

YouTube TikTok karşısında

YouTube yakın zamanda bir nevi Netflix, Disney+ gibi bir içerik platformunu kullanıcılara sunmaya hazırlanırken bazı detaylar da belli oldu.

Youtube kullanıcıların TV şovlarını, filmleri ve kanalları ücretsiz olarak izlemelerine olanak tanıyan, reklam destekli yeni bir akış hizmeti için çalışmalarına devam ediyor. Google bu konsepti uygulamaya geçirmek için bazı şirketler ile görüşmeye devam ediyor.

YouTube

Google görüşme halindeki Vizio ve Roku gibi şirketler zaten benzer akış hizmetleri sunan TV’ler satıyorlar, ancak reklam ve abonelik komisyonlarından donanım satışından kazandıklarından daha fazlasını kazanıyorlar. Firmanın Lionsgate ile çalıştığı ve A&E’nin History Channel FYI ve Lifetime’a sahip olduğu bildiriliyor. Google, reklam gelirinden %45 kesinti talep ediyor.

Şirket kısa süre önce NFL Sunday Ticket ile bir anlaşma imzaladı ve 2023-2024 sezonundan itibaren oyunlar YouTubeTV ve YouTubePrimetime Kanallarında gösterilecek. Google’ın şu anda yaklaşık 5 milyon abonesi var ve platform her ay 64,99 ABD doları karşılığında 100’den fazla canlı TV kanalı sunuyor. Şirket, ücretsiz, reklam destekli hizmeti YouTubeTV markası altında pazarlamaya karar verebilir.

YouTube, küfür içeren videolara karşı hamle aldı

Akış hizmetlerindeki mevcut eğilim, ücretsiz veya düşük maliyetli, reklam destekli hizmet katmanları sunuyor. Firmanın hamlesi aynı zamanda Google’ın stratejisinde bir değişikliğe işaret ediyor. Ücretsiz, reklam destekli yayın hizmetiyle firma özellikle abonelik için ödeme yapmak istemeyenler olmak üzere daha geniş bir kitleye ulaşabilecek.