Çocuklara özel koronavirüs aşısı geliştiriliyor: Tartışmalar başladı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Çocuklara özel koronavirüs aşısı üretilecek. BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin bu işin başında ve büyük tartışmalara neden olacak gibi görünüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Çocuklara özel koronavirüs aşısı gündemde. Dünyanın en büyük salgınları arasında yer alan ve birçok kişinin ölümüne neden olan koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Yaptığı açıklamalarla yeni bir dönemin başladığını söyleyen Uğur Şahin bu virüse karşı aşı üretilmesinde önemli rol oynamıştı.

Yapılan çalışmalarda 12 yaş altındaki çocuklara özel bir aşı geliştirildiği ifade edildi. Klinik deneylerin devam ettiği bu aşılar henüz süreci tamamlamadı. Söz konusu çocuklar olduğu için biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle sürecin uzama ihtimali yüksek. Ancak çocuklarda virüsün ağır bir hasar bırakmadığı biliniyor.

Çocuklara özel koronavirüs aşısı yakında piyasaya çıkacak

Uğur Şahin yaptığı açıklamalarda aşının çocuklar üzerinde etkili olup olmadığının anlaşılmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca çocukların metabolizmaları büyüklerden biraz daha farklı olduğu için dikkatli olmaları gerekiyor. Bilindiği kadarıyla 12 yaşın altındaki çocuklar için onay alan bir Covid-19 aşısı bulunmuyor.

Çocuklara özel koronavirüs aşısı

Dünyada ilk defa 12 yaşın altındaki çocuklar için aşı geliştirilmek üzere. Birkaç hafta içerisinde veriler toplanacak ve klinik deneyler tamamlanmış olacak. Hemen ardından son kontroller ile birlikte bu aşıların piyasaya sürülmesi bekleniyor. 12 yaşından daha küçük olanlar için koronavirüse karşı bağışıklık kazandıracak olan bu aşı ciddi bir talep görebilir.

Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de!

Çocuklar ile ilgili aşıdan bahsetmişken Türkiye genelinde de aşılama çalışmalarının devam ettiğini söyleyelim. Devlet yetkilileri aşının herkes tarafından uygulanması için yoğun baskı yapıyor. Peki sizce çocuklar için koronavirüs aşısı uygulanmalı mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.