Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de!

Koronavirüs Delta mutasyonu

Gün geçmiyor ki koronavirüsün yeni bir varyantı ortaya çıkmasın. Delta, delta plus derken şimdi de başımıza Mu varyantı çıktı. İşte detaylar.

Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de! Kısa süre önce Avrupa’da görülmeye başlayan Mu varyantı son olarak Yunanistan’da ortaya çıkmıştı. Şimdiye kadar Türkiye’de ortaya çıkmayan varyanta dair açıklama Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık;

“Şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı. Ağırlıklı olarak Delta ve Delta Plus şeklinde. Bu varyantlarda da yüzde 90’ı geçen oranlar söz konusu. Aşılama oranının artışıyla vaka sayılarının düşeceğini düşünüyorum. Aşı tarafında seri üretime önümüzdeki 2 ay içinde geçmek istiyoruz. Biz hatırlatma dozunu genel gönüllü grupta yapıyoruz. Dolayısıyla hatırlatma dozunun sonuçları da 3-4 hafta içinde çıkmış olur. Onu da açıklarız. Yerli aşı, Sinovac ile kıyaslamalı yapılıyor. O kıyası da görmüş olacağız.”

Koronavirüsün yeni etkisi

Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de!

Böylece Mu varyantı da ülkemize gelmiş oldu. Zaten hangi varyant çıksa er ya da geç Türkiye’ye geliyor. Öte yandan mevcut vakaların önemli bir çoğunluğunun Delta ve Delta Plus olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Şimdilik aşıların Mu varyantına karşı etkili olup olmadığı bilinmiyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bu konu hakkında detaylı bir açıklama gelecektir. Bu arada yakın zamanda yerli aşının da uygulanmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Belki yerli aşı yeni varyantlara karşı daha etkili olabilir. Bunu zamanla göreceğiz.

2021 sıfır Skoda Superb fiyatları çılgın atıyor!