12 yaş altı koronavirüs aşı denemeleri yapılıyor: Pfizer bu yolda kararlı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Pfizer 12 yaş altı koronavirüs aşı denemeleri başladı. Yapılan çalışmalar ile birlikte çocukların da aşılardan yararlanması sağlanacak. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Koronavirüs güçlü bir şekilde etkisini göstermeye devam ediyor. Avrupa’da salgınların yeniden yükselişe geçmesi panik yaratıyor. Bugüne kadar vaka sayılarında çok ciddi bir yükseliş görülmemişti. Şimdi ise beklenmeyen bir şekilde yukarı doğru tırmanıyor.

Hindistan’a baktığımızda çok daha ağır bir tablo bizleri karşılıyor. Delta varyantı Türkiye’de Covid-19 bulaşma riskini en az 6 kat artırdı. Tüm dünyada böylesine olumsuz gelişmeler yaşanırken güzel bir haber geldi. Pfizer 12 yaş altı çocuklar için düşük dozda aşı çalışmalarını başlattığını duyurdu.

Pfizer 12 yaş altı koronavirüs aşı denemeleri hızlıca tamamlanacak

6 ay ile 12 yaş aralığındaki 4500 çocuktan bir ekip oluşturuldu. Buradaki çocuklara düşük dozlu aşı testleri yapıldı. Böylece 12 yaşından küçükler için yeni bir aşı geliştirilmesinin önü açılmış oldu. ABD, Finlandiya ve İspanya gibi ülkelerde denemeler yapılacak ve böylece çocuklar için gerçek anlamda aşı geliştirilmiş olacak.

12 yaş altı koronavirüs aşı

144 çocuk ile devam eden Faz 1 testi yavaş yavaş artırılacak. 5 yaş altı çocuklar için 3 mikrogram aşı uygulanması planlanıyor. 5 ile 11 yaş arasındaki çocuklar için 10 mikrogram aşı verilecek. Böylece çocuklar için en uygun aşı dozu ayarlanmak isteniyor.

BionTech aşısı aile hekimleri tarafından uygulanacak: İşte yeni aşılama sistemi

Pfizer şirketi 12 yaş ile 15 yaş arası çocukların aşılanması hakkında onay almıştı. Eylül ayına kadar acil kullanım onayı hedefleyen firma çalışmalarına hız kazandırmak istiyor. Çocuklar için böylesine geniş bir aşı çalışması yapan başka bir şirket yok Peki siz çocuklar için aşçı geliştirilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?