Almanların koronavirüs aşısı etki oranı ile büyük şaşkınlık yarattı!

Koronavirüs çocuklarda felç

Pozitif bilimlerde iyi bir yerde bulunan Almanların koronavirüs aşısı etki oranı çok yüksek bir rakam elde etti. Muhtemelen onlar bile bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordu.

Bugün Almanların koronavirüs aşısı etki oranı ile herkesi şaşırttı. Küresel çapta vaka sayıları 111 milyon seviyelerine kadar ulaştı. Ayrıca ölü sayısına bakıldığında 2 milyon rakamının çok rahat bir şekilde aşıldığı görülüyor. Tüm bunlar aşılara olan ihtiyacı daha da artırdı.

Her ne kadar aşılar acil ihtiyaçlar olsa bile yine de özellikle bunların düzenli olarak denenmesi gerekiyor. Etki oranları bakımından herhangi bir düşüş yaşanırsa bu önemli bir sorun yaratacaktır. Ayrıca ülkeler aşı almadan önce etki oranlarına da mutlaka bakıyor.

BioNTech aşısı iyi bir sonuç yakaladı

İsrail’de yürütülen çalışmalar sonucunda BioNTech aşısının verimlilik oranı değerlendirildi. Bildiğiniz üzere ülkede birçok kişi bu aşıyı kullandı. BioNTech koronavirüs aşısı olan yaklaşık olarak 1,7 milyon kişi hakkında detaylı bilgiler toplandı.

Almanların koronavirüs aşısı etki
Yapılan analizler sonucunda aşıların koronavirüs yayılımı ile ilgili yaklaşık yüzde 89,4 oranında destek sunduğu görülüyor. Aynı zamanda bunu engelleme olarak da kabul edebiliriz. Bu alanda önemli çalışmalara sahip olan Uğur Şahin muhtemelen böylesine yüksek sonuçların çıkmasını pek beklemiyordu.

Koronavirüs ölümleri aşı yüzünden mi? İşte cevabı

Çin ve Rusya gibi ülkeler her ne kadar kendi aşılarını kullansa bile yine de Almanya’da üretimi yapılanlar gerçekten de çok ciddi bir etki oranına sahip. Özellikle İsrail gibi ülkeler yüksek talep gösteriyor. Peki sizce Türkiye’de Çin aşıları kullanılmaya devam edilmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.