Cardano (ADA) neden düşüyor? İşte sebebi

Cardano (ADA) yeni bir rekora imza attı

Kripto para dünyasının en önemli coin’lerinden biri olan ADA son zamanlarda bir düşüş trendine girdi, işte sebebi.

Cardano (ADA) neden düşüyor? İşte sebebi Ethereum ağının en önemli alternatiflerinden biri olarak gösterilen Cardano ağının para birimi olan ADA‘da son zamanlarda önemli bir düşüş görülüyor. Bu durumun sebebi ise İsrailli kripto para borsası.

İsrail tabanlı bir kripto para borsası olan eToro‘nun yaptığı açıklama, Cardano ağı ve buna bağlı olarak ADA’nın fiyatının önemli bir oranda düşmesine neden oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, hem ADA hem de TRX, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıların alım satımına kapatılacak.

Bu iki para biriminin “delist” edilme tarihi ise 31 Aralık olarak belirlendi. eToro’dan gelen bu açıklama sonucunda ilk etapta değeri %10 düşen ADA‘nın bu düşüşünün devam edip etmeyeceği şimdilik belirsiz.

Kripto Madencilik 2

Cardano (ADA) neden düşüyor? İşte sebebi

Bununla birlikte Cardano kurucusu Charles Hoskinson’un eToro’nun açıklamasına yanıtı gecikmedi. Hoskinson tarafından yapılan açıklmada, Cardano’da herhangi bir problemin olmadığı, eToro’nun bu hamlesi karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Ayrıca eToro‘nun bu açıklamasının sadece Amerika Birleşik Devleti için geçerli olduğu, diğer ülkelerde böyle bir uygulamanın şu an için mevcut olmadığını hatırlatalım.

Son olarak, kripto para dünyasında son günlerde bir düşüş trendi içerisinde olduğu da gözlemleniyor. Genel olarak düşüş eğilimi içerisinde olan kripto paraların büyük bir çöküş içinde mi olduğu yoksa her zaman ki gibi bir düzeltme evresi mi yaşadığı analistler tarafından sıklıkla tartışılıyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yeni koronavirüs varyantı hayırlı olsun: Omicron