Bitcoin istenilen seviyeye bir türlü ulaşamıyor!

spot Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu boga

Uzun süredir rekor kırması beklenen Bitcoin’de sessiz bekleyip devam ediyor. BTC hala 50 bin dolar seviyesini kırıp, 60 bin dolara ulaşabilmiş değil. İşte konuya ilişkin detaylar.

Bitcoin istenilen seviyeye bir türlü ulaşamıyor! Mayıs ayının sonlarına doğru düşüşe geçen kripto para piyasası bir türlü toparlanamamıştı. Düşüş Haziran ve Temmuz aylarında da devam etti. Aslında Mayıs ayında ulaşılan dip, Haziran ve Temmuz ayında yatay bir seyir olarak karşımıza çıktı.

Ağustos ayına girmemizle birlikte kripto para piyasasında yeşil çizgiler hakim olmaya başladı. Hatta geçtiğimiz gün Bitcoin önemli bir atakla 50 bin dolar seviyesini aşarak önemli bir eşiğe gelmişti.

Fakat beklenen olmadı. Genel beklenti BTC’nin 50 bin dolar seviyesini aşarak 60 bin dolara doğru yelken açmasıydı. Lakin BTC, 50 bin dolar seviyesinden geri dönerek düşüş trendine girdi.

340 milyon sterlin değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Bitcoin istenilen seviyeye bir türlü ulaşamıyor!

Bitcoin’in 50 bin dolar direncini aşamaması diğer kripto paralara da olumsuz yansıdı. Ethereum başta olmak üzere Cardano da bu düşüşten etkilendi.

Cardano için 1.6 dolar seviyesinin hayli kritik olduğu belirtiliyordu. Nitekim Cardano bu eşiği aşamayarak 1.50 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Şimdilik analistler kripto paralar hakkında kısa vadeli yorumlardan kaçınıyorlar. Uzun vadede ise BTC’nin 100 bin doları aşacağını düşünenlerin sayısı hayli fazla. Elbette burada önemli olan unsur zaman.  Zaten kripto paralarla ilgili olan herkes, uzun vadede bu dijital varlıkların değer kazanacağını tahmin ediyordur. Dip not olarak hatırlatalım. Yatırım tavsiyesi değildir.

Apple iPhone 14 ile büyük bir değişime gidecek