Elon Musk şimdi de Bitcoin düşmanı kesildi!

Dev şirketin Bitcoin adımı

Kripto para piyasasında yaptığı manipülatif hamlelerle bilinen Elon Musk bir anda Bitcoin düşmanı kesildi. İşte konuyla ilgili detaylar.

Kripto paralara yakınlığı ile bilinen Elon Musk son birkaç gündür hedef tahtasına Bitcoin’i oturttu. Bilindiği üzere Musk, Bitcoin’in son dönemdeki yükselişinde önemli bir rol sahibiydi. Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık BTC yatırımı ile Bitcoin’in değeri önemli ölçüde artmıştı.

Fakat son birkaç gündür Musk, Bitcoin aleyhine attığı tweetler ile bu kripto parayı hedef tahtasına oturttu. Ne oldu bilinmez ama BTC’nin 45 bin doların altına gerilemesinde Musk’ın da önemli bir payı olduğu savunulabilir.

Elon Musk şimdi de Bitcoin düşmanı kesildi!

Elon Musk ilk olarak geçtiğimiz günlerde Tesla’nın BTC ile otomobil satışı yapmayı durdurduğunu açıklamıştı. Elon Musk bunun sebebi olarak da Bitcoin madenciliğinin çevreye verdiği zararı bahane göstermişti.

elon musk bitcoin

Bu tweetten birkaç gün sonra Musk tekrardan BTC’yi hedef aldı. Kripto paraların geleceğine inandığını, fakat BTC’nin hali hazırda çok fazla enerji tükkettiğini bu durumun da fosil yakıt tüketimini arttırdığını belirtti.

Geçtiğimiz gün Musk doğrudan olmasa da bir kez daha BTC’yi hedef aldı. Bir takipçisinin Tesla’nın elinde bulunan BTC’leri bir anada satabileceğini söylemesi üzerine Musk neden olmasın minvalinde bir  yanıt verdi. Hali hazırda Tesla sektördeki önemli BTC balinalarından biri. Özellikle de şu dönemde Tesla’nın BTC’lerini satması kripto para piyasasına büyük zarar verecektir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Ethereum madenciliği düşüyor! İşte tarih