Kripto paralar düşecek mi? İşte detaylar

Kripto para piyasası dipte!

Son birkaç haftadır ara ara yaptığı ataklarla güzel bir artış sinyali veren kripto paralar dün yönünü yeniden aşağı çevirdi.

Kripto paralar düşecek mi? İşte detaylar. Kriptoparalar yatırımcılarını üzmeye devam ediyor. Uzun bir süreyi düşüş trendiyle geçirdikten sonra geçtiğimiz hafta güzel bir artış yapan dijital varlıklar, ne yazık ki dün itibariyle yeniden yönünü aşağılara çevirmişe benziyor. Örneğin kripto para piyasasının en önemli para birimi olan Bitcoin geçtiğimiz hafta 47.000 dolara kadar çıkmışken, şu an 40.000 dolar civarı bir fiyattan işlem görüyor.

Kripto paralar düşecek mi

Piyasanın ikinci en önemli ismi olan Ethereum’da da durum farksız. Geçtiğimiz hafta yönünü 3.500 dolar seviyelerine çevirdiği düşünülen ETH, bu hafta yaklaşık %8 düşüşle 3 bin dolar sınırına dayandı.

Kripto paralar düşecek mi

Kripto paralar düşecek mi? İşte detaylar

Tabi borsanın en önemli iki para biriminin ortalama %8-10 civarı bir değer kaybettiği ortamda, diğer para birimlerinin artış trendinde olması beklenemezdi. Üstelik bu altcoinlerde düşüş oranı %25’leri bulabiliyor.

Kripto paralar düşecek mi

Uzmanlar ise, kripto para borsasındaki bu düşüşü Amerikan ekonomisi ve olası FED kararlarına bağlıyor. Bilindiği üzere ABD enflasyonu beklenenin üzerinde seyrediyor. Bugün açıklanacak son Tüketici Fiyat Endeksi’nin %9’a yakın bir seviyede olması halinde FED’in agresif bir faiz artırım stratejisi uygulaması mümkün. Böyle bir senaryoda ise sermayenin dijital varlıklardan faize kayması kaçınılmaz. İşte gerek kripto paraların gerekse de başta Amerikan borsası olmak üzere diğer büyük borsaların kayıplar yaşamasının temel sebebi de bu.

Redmi Note 11 Pro inceleme! Note 11 Pro 5G ile farkları neler?