Yeni koronavirüs varyantı hayırlı olsun: Omicron

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Güney Afrika’da yeni bir koronavirüs varyantı ortaya çıktı. Yeni varyanta Omicron ismi konuldu. İşte detaylar!

Yeni koronavirüs varyantı hayırlı olsun: Omicron. Koronavirüs 2 seneyi aşkın süredir hayatımızda. Sürekli olarak mutasyona uğrayan virüsün yeni varyantı ise Güney Afrika’da karşımıza çıktı. Virüsün yeni varyantına Omicron ismi verildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre Omicron öncekilere oranla çok daha hızlı şekilde bulaşıyor. Ayrıca bu yeni varyant, endişe verici tür olarak sınıflandırıldı.

Pandemi yaratabilecek yeni virüs

Yeni koronavirüs varyantı hayırlı olsun: Omicron

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün bir kez daha mutasyona uğradığını açıkladı. Hatta DSÖ bu durumu “ağır mutasyon” olarak tanımladı. Güney Afrika’da ortaya çıkan bu mutasyonun daha hızlı şekilde yayıldığı kaydedilirken, ismine Omicron denildi. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in Cenevre ofisinde yapılan basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier, “Yeni varyantın etkileri ve endişe konusu olup olmadığını tespit etmek birkaç hafta alacak. Bu tür varyantların ortaya çıkmasını önlemek için daha fazla kişinin aşılanması ve sağlık güvenliğimizi korumak için her türlü tedbirin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün yakın zamanda hayatımızdan çıkmayacağı gün gibi ortada. Maalesef ki en azından bir süre daha bu salgın ile yaşamaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Ayrıca mevcut aşıların yeni varyantlara karşı ne derece etkili olacağı da kafalardaki soru işaretlerinden birisi. Bu konuda yapılan çalışmalar, yakın zamanda aşıların etkinliğini de ortaya çıkaracaktır.

Tencent Çin tarafından köşeye sıkıştırıldı: Hiç böylesi görülmedi