Elektronik ürünlerde taksit sayısı artırılacak mı?

6 ay taksitli iPhone

Elektronik ürünlerde taksit sayısı hatırlayacağınız üzere azaltılmıştı. Şimdi ise konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Elektronik ürünlerde taksit sayısı yeterli görülmüyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamalara göre taksit sayılarının artırılması gerekiyor. Bununla ilgili sundukları neden ise kurda yaşanan çılgın hareketler. Onlara göre her şeye zam geldi ve vatandaş bunları düşük taksit seçenekleri ile alamıyor.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan bu kuruluş mobilya, beyaz eşya ve elektronik ürünlerde çok sert fiyat hareketlerinin olduğunu söyledi. Onlara göre dolarda yaşanan bu aşırı hareketlilik nedeniyle taksitlendirme seçenekleri arttırılmalı. TESK bu konuda bazı temaslarda bulunmak istiyor.

Elektronik ürünlerde taksit sayısı yeterli değil

Taksit sayıları her ürün için farklı seviyede olabiliyor. Kimi ürünlerde kısıtlı bir taksit seçeneği sunulurken bazı ürünlerde ise neredeyse hiç yok. Bu durum vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde etkiliyor. TESK tarafından yapılan açıklamalara göre taksit sayısının artırılması alım gücünü artırır.

Elektronik ürünlerde taksit sayısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan açıklamalara göre fiyatlarda ciddi artışlar yaşanıyor ve bu artışların karşılanması için taksit sayıları mutlaka arttırılmalı. Özellikle eşyasını yenilemek isteyen, hediye almak isteyen veya yeni evlenecek olan kişiler için böyle bir seçenek sunulmalı. Elektronik ürünlerde taksit artırılması tüketimi azalabilir.

LG maskelerde devrim yaratacak! Gelişmiş teknolojili PuriCare elektronik maske geliyor

Konuyla ilgili henüz yasal bir açıklama yapılmadı. TESK özellikle azalma ihtimali olan tüketim hakkında endişeli. Peki sizce gerçekten de taksit sayıları arttırılmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.