Benzin ve motorine savaş zammı geldi!

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonrasında akaryakıt fiyatlarında da ciddi bir artış bekleniyor. İşte detaylar!

Ne yaptın Putin? Benzin ve motorine savaş zammı geldi! Ülkemizdeki akaryakıt zamlarına artık aşinayız. Ancak bir süredir akaryakıt zammı haberleri sosyal medyada dönmüyordu. EPGİS tarafından duyurulan son zam ise 9 Şubat günü olmuştu. O gün benzinin litre fiyatına 70 kuruşluk yeni bir zammın yapıldığını öğrenmiştik. Ancak 9 Şubat’tan bu yana sakinliğini koruyan akaryakıt fiyatları, yeni bir hareketlenme daha yaşayabilir.

Ne yaptın Putin? Benzin ve motorine savaş zammı geldi!

Sosyal medyada konuşulan iddialara göre Rusya’nın Ukrayna işgali ilk olarak akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Belirsizlik sebebiyle uluslararası arenada artan fiyatlar, Türkiye’de yaşayan vatandaşlara da zam olarak yansıyacak. Her ne kadar zammın miktarı için tahmin yapmak güç olsa da genel kanı benzine 1 liranın üzerinde zammın yapılacağı yönünde. Üstelik bu fiyat güncellemesinin Pazartesi gününe kadar yapılması bekleniyor.

benzin 1

Dizel araç sahipleri ise nispeten biraz daha az bir zamla karşılaşacak gibi görünüyor. Motorin fiyatlarına gelmesi beklenen zammın 90 kuruş ve 1 lira aralığında olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yalnızca benzin ve motorin değil, beklentiler LPG fiyatlarında da yeni bir zammın olabileceğine işaret ediyor. Bakalım EPGİS tarafından açıklanacak olan bu muhtemel zammın faturası ne kadar olacak? Bekleyip göreceğiz.

Ukrayna savaşı Türkiye’deki markaları kötü etkiledi: Birçok mağaza kapatıldı