Elon Musk yeni bir soruşturmayla karşı karşıya!

Elon Musk özel e-postaları sızdırılabilir!

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, yine sansasyonel bir soruşturmanın odak noktasındaki isim olmayı başardı.

Elon Musk yeni bir soruşturmayla karşı karşıya! Elon Musk için, dünyanın en zengin insanı tanımlaması tek başına pek de büyük bir anlam ifade etmiyor. Neticede, Elon Musk zenginliğinin ötesinde çok farklı yönleriyle sık sık gündeme gelen bir isim ki bu niteliklerinden biri de manipülasyon yapmak.

Bilindiği üzere ünlü isim, bugüne kadar pek çok defa gerek kripto paralara ilişkin gerekse de hisse senetlerine ilişkin birçok manipülatif açıklama yapmıştı. Aslına bakılırsa, bu açıklamaları yüzünden birçok defa hakkında soruşturma da açıldı. Örneğin, daha önce şirketini borsaya kapatma konusunda bir açıklama yapmış Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Komisyonu ise, ünlü isme borsa kapatma manipülasyonu yapma suçlamasıyla soruşturma açmıştı.

Elon Musk neden Dogecoin'i desteklediğini açıkladı

Elon Musk yeni bir soruşturmayla karşı karşıya!

Henüz bu soruşturma neticelenmeden şimdi de Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl Twitter üzerinden yaptığı ve sonucunda Tesla hisselerini sattığı paylaşım gündem oldu. Hatırlanacağı üzere Elon Musk, Twitter üzerinden “sizce Tesla hisselerimin %10’unu satmalı mıyım” şeklinde bir anket başlatmış, neticede ise anketin sonucuna göre belirttiği tutara yakın bir oranda hissesini satmıştı.

Ancak bu açıklama ve ardından gelen satışlar nedeniyle Tesla hisseleri de önemli bir oranda değer kaybetmişti. İşte komisyon, Elon Musk’ın bu paylaşımdan önce kardeşi Kimbal Musk’a bilgi verdiği ve bu vesileyle kardeşinin 88.500 adet Tesla hissesini sattırdığını tespit etti.

Bu Amerika Birleşik Devletleri’nde adil ticaret ilkelerine aykırılık teşkil eden bir durum ve oldukça da önemli bir suç. İşte bu yüzden artık gözler komisyona çevrilmiş durumda. Elon Musk ise kendisinin herhangi bir suçunun bulunmadığı ve komisyonun kendisine kafasını taktığı konusunda ısrarcı. Bakalım süreçler nasıl sonlanacak.

Tesla tamam ama SpaceX’te sorunlar mevcut