Hem kendini hem köprüyü havaya uçurdu!

savas

Ukrayna basını düşman askerlerinin ilerleyişini durdurmak için gözünü kırpmadan köprüyle beraber kendisini de havaya uçuran kahraman askeri konuşuyor. İşte detaylar!

Hem kendini hem köprüyü havaya uçurdu! Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın ortasında yeni yeni hikayeler ortaya çıkıyor. Ancak Ukrayna basınının en çok bahsettiği isim şu saatlerde Vitaliy Skakun ismindeki bir mühendis asker. Rus ordusunda yer alan tankların hızlı ilerleyişini durdurmak için görev alan Skakun, ülkede bir anda kahraman ilan edildi. Genç mühendis asker, hem köprüyü hem de kendisini havaya uçurdu. İşte detaylar.

İşte Ukrayna’nın kahramanı: Hem kendini hem köprüyü havaya uçurdu!

Rus tanklarının hızlı ilerleyişini durdurmak isteyen Ukrayna, yol üzerindeki Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı aldı. Ancak bunun için köprüye bombalar döşenmesi gerekiyordu. Bu kritik görev için gönüllü olan Vitaliy Skakun ise köprüye bomba döşeme görevini başarıyla yerine getirdi. Ancak Skakun köprüden ayrılmadan önce bombalar patladı ve ne yazık ki asker yaşamını yitirdi.

Ukrayna savaşı Türkiye'deki

Böylece Rus tanklarının ilerleyişi büyük ölçüde hız kesti. Genç asker ise ülke kamuoyunda bir anda kahraman ilan edildi. Ordu tarafından yapılan açıklamada ise “Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky karayolu köprüsünü havaya uçurdu.” ifadelerine yer verildi.

Huawei Sound Joy taşınabilir Bluetooth hoparlör incelemesi