Ukrayna savaşı Türkiye’deki markaları kötü etkiledi: Birçok mağaza kapatıldı

Almanya savunma yatırımını

Ukrayna savaşı Türkiye’deki markaları son derece olumsuz bir şekilde etkiliyor. Rusya tarafından gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle birçok mağaza kapatıldı. İşte merak edilen tüm detaylar.

Son günlerin en fazla konuşulan konuları içerisinde yer alan Ukrayna savaşı Türkiye’deki markaların büyük zorluklar ile karşılaşmasına neden oluyor. Güvenlik sebebiyle birçok marka mağazalarını kapatmak zorunda kaldı. Hatta kapatılan mağaza sayısının 200 civarında olduğu ifade ediliyor.

Türkiye’de son derece aktif olan ve Ukrayna’da şubelere sahip LC Waikiki, Colin’s ve English Home gibi markalar şubelerini kapatıyor. Ukrayna’da bulunan şubelerin kapatılması ile birlikte ekonomik yönden büyük yara aldıklarını söyleyebiliriz. Bu markalar Ukrayna’da birçok yeni şube açmaya hazırlanıyordu.

Ukrayna savaşı Türkiye’deki ihracatı bozdu

Rusya ve Ukrayna arasında ortaya çıkan bu savaş sadece giyim şirketlerini etkilemeyecek. Aynı zamanda birçok perakende hizmeti veren şirketin benzer problemler ile karşılaşma ihtimali olduğu söyleniyor. Mesela sadece Colin’s bile Ukrayna’da 70 şubeye sahip.

Ukrayna savaşı Türkiye'deki

Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler içerisinde ilk sıralarda yer alan Ukrayna büyük bir öneme sahip. Bu nedenle birçok marka yeni mağazalar açma kararı alıyordu. Şimdi ise geldiğimiz şu noktada yeni mağazaların açılma ihtimali neredeyse sıfıra indi. Ayrıca şu anki mağazalar teker teker kapatılıyor.

Metaverse’de yerini alan büyük markalara Sagra da katıldı

Ukrayna savaşı Türkiye’deki teknoloji şirketlerini de olumsuz yönde etkileyecek. Çeşitli donanım ve yazılım satışı yapan şirketler Ukrayna pazarından çekilmek zorunda kalıyor. İhracatın her zamankinden daha önemli hale geldiği günümüz dünyasında bu büyük bir ekonomik sorun yaratacak gibi görünüyor. Bütün dünya Ukrayna ve Rusya arasındaki insanlık dışı savaşa odaklandı.