Benzin ve LPG zammı beklentilerin üzerine çıktı: Rekor zam

Mitsubishi Rusya'da üretimi

Benzin ve LPG zammı beklentilerin çok daha üzerine çıkarak rekor seviyelere ulaştı. Yaşanan gelişmeler birçok kişide tedirginlik yarattı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Benzin ve LPG zammı bugünlerin en önemli konuları içerisinde yer alıyor. Ortaya büyük bir zam çıktı ve bunun en büyük nedeni dolar kuru ile ilgili yaşanan gelişmeler. Sadece 24 saat içerisinde 2 TL değer kazanan dolar tarihi seviyelere yükseldi. Böylece 13,50 dolar oldu ve o seviyelerde bir süre kaldı. Merkez Bankası ise konu ile ilgili herhangi bir müdahalede bulunmayı düşünmüyor izlenimi yarattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bazen bu tür zamlara müdahalede bulunabiliyor. Ancak yaşanan gelişmeler ile birlikte benzine 1 lira 1 kuruş zam gelmiş oldu. Motorin ise 1 lira 5 kuruş ve LPG 65 kuruş zam yedi. Zam kararı büyük ölçüde enflasyon yaratacak gibi görünüyor.

Benzin ve LPG zammı gündeme oturdu

Yapılan açıklamalara bakıldığında 25 Kasım 2021 gece yarısı bu zamlar geçerlilik kazandı. Böylece yaşanan gelişmeler ile birlikte paralel ilerlediğini görüyoruz. Benzin şu anda 9,67 TL olurken motorin 9,75 seviyesinde. Vatandaş LPG almak isterse 8,25 TL litresi için ödeme yapacak.

Benzin ve LPG zammı

Elbette bahsi geçen fiyatlar İstanbul için geçerli. Türkiye’de bazı bölgelerde biraz daha fiyatlar ucuz veya pahalı olabiliyor. Burada bulunduğunuz şehrin önemi büyük. Ancak dolar kuru bu şekilde artmaya devam ederse yakıt fiyatlarında çok daha fazla artış ortaya çıkabilir. Benzin ve LPG zammı daha şimdiden panik yarattı.

Google Haritalar benzinden tasarruf yapmanızı sağlayacak: Yepyeni özellik

Önümüzdeki günlerde daha başka alanlarda da zamlar ardı ardına gelebilir. Peki sizin bu konu hakkındaki beklentileriniz neler?