İptal edilen motorin zammı bugün gelebilir!

benzinli

Geçtiğimiz gün yapılacağı iddia edilen ancak daha sonra iptal edildiği duyurulan 1,26-TL’lik zam, yenilenmiş tutarıyla bir kez daha gündemde.

İptal edilen motorin zammı bugün gelebilir! Otomobil sektöründe sular durulmuyor. Sürücüleri kara kara düşündüren iki şey ise otomobil fiyatları ve akaryakıt zamları. Çok değil daha geçtiğimiz senelerde benzin – motorin 10 lira olacak denilse, yüz binlerce otomobil sürücüsü bunun 1 Nisan şakası olduğunu düşünerek kabul etmeyecekken, şimdi fiyatların 20-TL’nin altına tekrar inip inemeyeceğini konuşuyoruz.

benzin

Aslında son birkaç haftadır sektörde böyle bir beklentinin oluştuğunu da söylememiz gerekiyor. Nitekim üst süte gelen indirimler sonrası motorin 30-TL sınırından 23-TL’lere, benzin ise 28-TL bantlarından 20-TL civarlarına gerilemişti. Ancak geçtiğimiz hafta uzun bir aradan sonra gelen ilk zam haberi ve bunu takip eden 1 lira 26 kuruşluk ikinci bir zam iddiası, beklentilerin boşa çıkmasına neden oldu.

İptal edilen motorin zammı bugün gelebilir!

Motorin ve benzine yeni zamlar yolda

Neyse ki dün gelen bir haber, 1,26 liralık motorin zammının iptal edildiğini göstermişti. Ancak sürücülerin sevinci kursağında kaldı çünkü ortalıkta dolaşan yeni bir iddiaya göre motorin Çarşamba gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 79 kuruş zamlanacak.

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Bu durumda artık sürücüler gelen zamma mı üzülürler yoksa iki gün bile olsa daha uygun fiyattan motorin alabildikleri için mi sevinirler orasını bilemiyoruz. Ancak bu zammın iptal edilmeden uygulanması halinde Ankara ve İzmir’de motorinin litre fiyatının 24-TL’nin üzerine çıkacağı, İstanbul’da ise birkaç kuruş geriden gelerek 24-TL’ye merdiven dayayacağı kesin.

Elektrikli otomobillere geçiş binlerce işe mâl olacak