Apple 2023’te kendi iPhone modem tasarımına geçecek!

Apple 2023'te kendi iPhone modem tasarımına geçecek!

Nikkei’de yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, gelecekteki iPhone’lar için kendi 5G modemlerinin üretimi için Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ile ortaklık kurmayı planlıyor. İşte detaylar.

Apple için, henüz herhangi bir ticari ürün için dağıtılmamış olan TSMC’nin 4nm işlem düğümünü kullanmayı planladığı söyleniyor. Modem görünüşe göre 2023’te 4nm’de seri üretime geçmeden önce 5nm’de tasarlanıyor ve test ediliyor.

Apple 2023'te kendi iPhone modem tasarımına geçecek!

Apple’ın kendi tasarımı olan modemlere geçişinin 2023‘te gerçekleşmesi bekleniyor ve TSMC doğal üretim ortağı ile gerçekleşecek. Sektörde baskın oyuncu olan ve tüm iPhone 13 serisi için modem bileşenleri üreten Qualcomm, geçtiğimiz günlerde iki yıl içinde iPhone modem siparişlerinin yalnızca yüzde 20’sini karşılamayı beklediğini söylemişti. Apple, nihai geçişin habercisi olarak 2019’da Intel’in 5G modem bölümünü satın aldı. O yılın başlarında Qualcomm ve Apple, Qualcomm’un anlaşmanın bir parçası olarak 4 milyar dolardan fazla maliyetli bir anlaşmazlığını sona erdirmeyi kabul etmişti.

TSMC, Mac bilgisayarlar için tüm iPhone A serisi işlemcilerin ve çip üzerinde M1 sistemlerinin üreticisidir. Nikkei’ye göre, Apple’ın çip geliştirme ekibiyle çalışmak üzere Cupertino’da yerleşik yüzlerce TSMC mühendisi var. 2022 iPhone SoC’lerinin TSMC’nin 4nm sürecini kullanacağı bildiriliyor ve bazı iPad modellerinin 2023’te 3nm işlemcileri benimsediği söyleniyor. Nikkei, iPhone’un gelecek yıl 3nm sıçramasını “en kısa sürede” yapacağını söylüyor.

En fazla satılan otomobil markası dünya çapında belli oldu: Tüm ülkelerde lider