Apple, dijital kimlik kartlarının çıkışını 2022’ye erteledi

Apple, dijital kimlik kartlarının çıkışını 2022'ye erteledi

Apple, kimliğinizi şirketin Cüzdan uygulamasında saklamanıza izin verecek bir özelliğin yayınlanmasını erteledi. Resmi iOS 15 web sitesinde MacRumors tarafından fark edilen bir güncellemede Apple, işlevselliğin 2022’nin başlarında geleceğini söylüyor. İşte detaylar.

Apple söz konusu özelliği daha önce 2021’in sonlarında piyasaya sürmeyi planlıyordu. Şirket bu özelliği ilk olarak WWDC 2021’de duyurdu. O sırada şirket, aracınızın ehliyetini veya kimlik kartınızı tıpkı bir kredi veya banka kartı gibi AppleCüzdan‘a eklemenize izin vereceğini söyledi. Özelliği destekleyecek ilk konumlar arasında, bazı ABD havaalanlarında seçilen Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) kontrol noktaları yer alacak.

Apple, dijital kimlik kartlarının çıkışını 2022'ye erteledi

Bu konumlarda kimliğinizi sunmak için iPhone veya Apple Watch’unuzu kullanma seçeneğiniz olacak. Bunu, cihazınıza bir kimlik okuyucuya dokunarak yapacaksınız ve iPhone’unuzu veya AppleWatch’unuzu bir çalışana teslim etmenize gerek kalmayacak.

Eylül ayında şirket, piyasaya sürüldüğünde sekiz eyaletin özelliği destekleyeceğini duyurdu: ilk olarak Arizona ve Georgia, ardından Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah bölgelerinde özellik kullanılabilir olacak. Şirket, bu bölgeler hariç diğer yerlere daha sonra destek sunacağını söyledi.

2022’nin başlarında, Apple, özellik için belirli bir çıkış tarihi paylaşmadı. Açık olan şey, iOS 15.2 ile gelmeyeceği. Bu güncelleme şu anda beta testinde ve dijital kimliklerin saklanması için destek içermiyor. Özellik belirli bölgelerde problemsiz bir şekilde çalıştığında global anlamda bir sürümle sunulacaktır.

GoDaddy, 1,2 milyon hesabı etkileyen güvenlik açığını açıkladı!