Google Haritalar benzinden tasarruf yapmanızı sağlayacak: Yepyeni özellik

Google Haritalar

Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları içerisinde yer alan Google Haritalar benzinden tasarruf yapmanızı sağlayacak. Hadi gelin bu yeni özelliğe birlikte göz atalım.

Google Haritalar benzinden tasarruf sağlamak için kolları sıvadı. Bildiğiniz üzere küresel çapta fosil yakıtlara elveda diyoruz. Elektrikli araçların daha fazla ön plana çıktığı şu aylarda birçok firma kendisini buna göre adapte ediyor. Mesela Avrupa Birliği sadece 20 yıl içerisinde tüm fosil yakıt kullanan araç satışını yasaklamayı düşünüyor.

Bu tür yakıtların daha az kullanılmasına teşvik bazı uygulamalardan da geliyor. Google tarafından geliştirilen Haritalar uygulaması bunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şirket yeni harita uygulamasında yepyeni bir yöntem deniyor. Buna göre Google Haritalar size adres gösterirken aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlayabileceğiniz yolu öneriyor.

Google Haritalar benzinden tasarruf amaçlıyor

Google Haritalar uygulamasını kullanarak yakıt üzerinden belirli bir miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz. Daha az yakıt tüketimi yapabileceğiniz yollar Google tarafından sizlere özel olarak gösterilecek. Yeni uygulama için bir iyi bir de kötü haberimiz var.

Google Haritalar benzinden

Google Haritalar uygulamasına gelecek olan bu özellik şimdilik sadece ABD içerisinde yer alan kullanıcılar için aktif hale geldi. İyi haber ise bu sadece bir yıl içerisinde tüm dünyaya yayılacak. Avrupa başta olmak üzere dünyanın tamamına bu özellik yayılacak. Böylece yakıt tasarrufu sağlamak çok daha kolay olacak. Google Haritalar benzinden tasarruf için kolları sıvadı.

Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Gelen son detaylara göre Google tarafından burada kullanılacak olan teknoloji tamamen yapay zeka olacak. Peki sizce bu yeni özellik yakıt açısından daha parlak bir gelecek sunabilecek mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.