Belirti vermeyen koronavirüs hastaları korkutuyor: Vaka sayısı artabilir!

Sağlık Bakanı tam kapanma

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından belirti vermeyen koronavirüs hastaları hakkında çok önemli detaylar ortaya çıkarıldı. Bu belirtiler bizlere ürkütücü tabloları işaret ediyor olabilir.

Koronavirüs vakaları tüm Dünya genelinde 20 milyonu aştı ve daha da büyük bir hızla yayılıyor ancak hiç kimse belirti vermeyen koronavirüs hastaları kadar ürkütücü değil. İtalya’da karantina altında tutulan Vò kasabasıyla ilgili bir araştırma, aslında bizlere hiç yabancı olmadığımız bazı detayları gösteriyor. Bu hastaların%40 gibi bir bölümü hiçbir belirti vermiyor.

Belirti vermeyenler daha çok hastalık bulaştırabiliyor

Nüfusu yaklaşık 3 bin 200 olan Vò, İtalya’da çok ilginç bir üne de sahip. Koronavirüs kaynaklı ilk ölümlerin burada yaşandığı söylenebilir. Daha doğrusu Avrupa kaynaklı ilk ölümlerin merkezi burası.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından belirti vermeyen koronavirüs hastaları hakkında çok önemli detaylar

20 Şubat’ta bir kişinin ölmesinden hemen sonra kasaba 14 gün boyunca karantina altında kaldı. Bu karantinanın ne zaman kalkacağı net olarak bilinmiyordu ancak uzmanlar için oldukça iyi bir araştırma merkezi oldu. Bu araştırma merkezi, büyük ölçüde koronavirüs vakalarının ne tür özellikler gösterdiğini bizlere kanıtladı. Aslında hastaların çok önemli bir bölümü hiçbir belirti göstermiyor.

Karantinanın ilk başlarında gerçekleştirilen testlerde kasaba halkının yüzde 2,6’sında bu hastalığın olduğu ortaya çıktı. Sonradan sayı biraz daha geriledi. Hiçbir belirti göstermeyen hastalar ise bu hastalığın yayılmasında büyük etkiye sahip oldu. Sizce belirti göstermeyen hastalar ile ilgili nasıl bir önlem alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.