Dünya Sağlık Örgütü uygulamalarla koronavirüs mücadelesi yürütecek

Fahrettin Koca 30 yaş altı vatandaşları uyardı

Hepimizin büyük bir güven duyduğu Dünya Sağlık Örgütü uygulamalarla koronavirüs mücadelesini devam ettirecek. Kuruluşun bazı projeleri açığa çıkmaya başladı. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

İkinci dalga uyarısının iyice arttığı Mayıs ayında, Dünya Sağlık Örgütü uygulamalarla koronavirüs sorununu tamamen bitirmek istiyor. Hatırlayacağınız üzere bu salgın ile ilgili önemli bir bulaşma yönteminden bahsetmiştik. Birçok kişi bu hastalığa sahip olduğunu bilmediği için başka insanlara rahatlıkla bulaşılabiliyor. Sorunun esas kaynaklarından birisinin de bu olduğunu söyleyebiliriz. Her seferinde insanların hastalık bulaştırdığı kişi sayısı daha fazla artış gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü mücadelesinde kararlı

Microsoft ve Google gibi şirketlerin mühendislerinden de yardımlar alınarak yapılan yeni uygulama, enfekte olup olmadığınızı ölçecek. Elbette bunu test ile yapmayacak. Sizin sahip olduğunuz belirtilere göre virüse yakalanmış olma ihtimaliniz değerlendirilecek. Böylece eğer çok fazla belirti gösteriyorsanız, hastaneye gidip test yaptırmanız önerilecek.

Dünya Sağlık Örgütü uygulamalarla koronavirüs

Halihazırda Hindistan’da bu yöntem zaten deneniyor. Hindistan’daki bir vatandaş virüs belirtileri için uygulama kullanabiliyor. Bu uygulama eğer belirtilerin önemli bir bölümünü gösterirseniz sizi uyarıyor. Ayrıca istemeniz halinde sağlık kuruluşu ile bağlantı kurmanız sağlanıyor. Böylece hastanın durumu ağırsa, sağlık ekiplerinin hemen müdahale etmesinin yolu açılıyor.

TPLink Archer C80 MU-MIMO Wi-Fi Router ile kesintisiz internet!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirilmesi düşünülen yeni uygulama, aynı zamanda kişileri takip edebilecek. Bluetooth takip sistemi sayesinde karantina altında olan kişilerin nerelere gittiği rahatlıkla görülebilecek. Kuruluş sağlık çalışanlarını da unutmadı. Herhangi bir sağlık kuruluşunda çalışan kişilere nasıl el yıkamaları veya kıyafetlerini hangi şekillerde değiştirmeleri gerektiği söylenecek. Şimdilik uygulama geliştirme aşamasında. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacak. Sizce böyle bir uygulama virüs ile mücadelede önemli rol oynayabilir mi?