Koronavirüs hastaları 12 yıl daha az yaşayacak!

Türkiye'de aşının yapılacağı tarih

Büyük bir belirsizlik içerisinde olan Koronavirüs hastaları 12 yıl daha az yaşayabilir. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar önemli bir detayın görmezden gelindiğini gösterdi.

Gelen son bilgilere göre 3 milyonu geçen Koronavirüs hastaları 12 yıl daha az yaşayabilir. Glasgow Üniversitesi’nde görevli, İskoçya Kamu Sağlığı Enstitüsü Onursal Danışmanı Dr. David McAllister öncülüğünde yapılan çalışmalar henüz bugün bitti. Hasta sayısının 3 milyonu geçtiği ve ölen kişi sayısının da 210 bin olduğu bu salgın, büyük bir sağlık krizi yarattı. Özellikle de hastalıktan kurtulanlar için endişeli bekleyiş devam ediyor.

Koronavirüs hastaları taburcu olsa bile endişeli

Dr. David McAllister ve ekibi ile yapılan çalışmalar sonucunda, hastalığın daha derin etkilerinin olduğu ortaya çıktı. Bu hastalığa yakalanan kişiler taburcu olsalar bile ömürlerinden yaklaşık olarak 10 ila 12 yıl gidiyor. Bu durum virüs nedeniyle hasta olan kişilerin taburcu olsalar bile endişe yaşamalarına neden oldu.

Koronavirüs hastaları 12 yıl daha az

Bilim ekibi araştırmalarının daha etkili olması için önemli bir yöntem denedi taburcu olan kişilerin tahlilleri analiz edildi ve hemen ardından kendilerine ömür beklentileri de soruldu. Birçok kişi kendisini 10 ile 12 yıl daha yaşlı gibi hissettiğini söyledi. Elbette sadece onların söyledikleri üzerinden değerlendirme yapılmadı. Bu bulgular analiz sonuçlarına eklendi. Bilim insanları bu araştırmayı İtalya’da gerçekleştirdi. Her ne kadar araştırmada bölgenin etkisi önemli olsa bile yine de genel bir görüş sağlıyor diyebiliriz.

Google koronavirüsten etkilenmemiş! Google’ın ana şirketi Alphabet 2020’ye hızlı bir giriş yaptı!

Bu hastalık ile ilgili bir diğer önemli detay ise erkek ve kadınlarda farklı sonuçların ortaya çıkması oldu. Erkeklerde yaklaşık olarak 12 yıl gerileme olurken kadınlarda ise bu oran 10 yıl civarlarında. Normal şartlarda da kadınlar erkeklerden bir miktar daha uzun yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güvenli Anonim Bilgi Ağı (SAIL) verileri ve İngiltere Sağlık Veritabanı bu araştırmaları destekliyor. Sizce bu araştırma sonuçları doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.