Koronavirüsü yendikten sonra tekrar hastalanmak mümkün mü?

Koronavirüsü yendikten sonra

Dünyanın en bulaşıcı hastalıklardan bir tanesi olan Koronavirüsü yendikten sonra neler olduğu hakkında insanların çok fazla bilgisi yok. Bazıları virüsün tekrardan yenilenme ihtimalinden bahsederken bazıları da bunun imkansız olduğunu söylüyor.

Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalarda Koronavirüsü yendikten sonra normal şartlarda hastalığın kendisini tekrar etmemesi gerekiyor. Ancak bazı bulgular bunun tam tersi olduğunu gösteriyor. Dünya üzerinde 112 bin civarında insanın ölmesine neden olan bu virüs salgını eğer tekrardan enfekte olunmasına neden oluyorsa, gerçekten de işler çok daha fazla karışacaktır.

Bazı vakalarda hastalık tekrar ediyor

Dünya geneline yayılan COVID-19’a yakalanan insanların bir kısmı, hastalık boyunca yaşadıklarını ve belirtilerini  sürekli olarak anlatıyor. Bazıları her ne kadar çok hafif semptomlar gösterse bile kimileri gerçekten de ağır vakalara dönüşebiliyor.

Koronavirüsü yendikten sonra yenileniyor

27 yaşındaki bilim gazetecisi Aria Bendix bu tür vakalara en iyi örneklerden bir tanesi olduğu söylenebilir. Kısa bir süre önce bu virüsü kapan gazeteci daha sonradan tek belirti göstermedi. İlk hafta neredeyse hiç belirtisi olmayan ve hastalığı atlattığı düşünülen kadın ertesi hafta çok daha ağır semptomlar ile hastaneye geldi. Yapılan testlerde virüs hastalığının henüz geçmediği görüldü.

Nokia 9.3 108 Megapiksel kamera ile geliyor!

South Florida Sun Sentinel Rosemary O’Hara isimli bir başka hastada da yine aynı sorun görüldü. Yapılan testlerde virüs taşıdığı ortaya çıktı. Bu insanlar normal şartlarda ilk haftadan itibaren belirti göstermesi gerekirken, 2. haftadan itibaren belirtilerini gösterdiler. Sizce virüsün tekrardan nüksetme ihtimali var mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.