Koronavirüs vaka sayısı korkunç rakamlara ulaşabilir: Bilim insanları tedirgin

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Koronavirüs vaka sayısı korkunç rakamlara ulaşarak her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte bu yükseliş daha görünür oldu. Bilim insanları tedirgin.

Herkesin canını sıkmaya devam eden koronavirüs vaka sayısı korkunç rakamlarla anılmaya devam ediyor. Mart ayı başlangıcından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçildiği. Ancak henüz bununla ilgili net bir duruş sergilenmedi. Kademeli olarak normalleşme sürecinde vatandaşların dikkatli olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Bazı şehirlerin kırmızıya dönüşmeye başlaması ise işin bir diğer ürkütücü tarafı oldu. Bilim kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda önümüzdeki dönem için vaka sayısı olarak 20 bin rakamları konuşuluyor. Bu aynı zamanda Aralık ayına geri dönüleceği anlamına geliyor.

Bilim insanları hem iyi hem de kötü haberlere sahip

Pandemi sürecinin kolay kolay atlatılamayacağı anlaşıldı. Özellikle büyük şehirlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ve maske takılmaması salgını daha fazla artırıyor. Uzun bir süredir birbirini görmeyen insanlar daha yakın olmaya başladı. Bu durum pozitif vakalarda artışa neden oluyor.

Koronavirüs vaka sayısı korkunç

Günlük koronavirüs vaka sayısının 20 bin seviyelerine ulaşması bekleniyor. Böyle bir durumda ne yazık ki kısmi rahatlama bile vaka sayılarında artışa neden olabilir. Ayrıca mutasyonlu virüsün baskın hale gelmesi ise herkese yayılmasına neden oluyor. Ancak bilim insanları iyi bir habere sahip. Mayıs ayından itibaren her şey düzelmeye başlayacak.

Koronavirüs vakalarında en tehlikeli şehirler açıklandı

2021 yılının Mayıs ayında vaka sayılarında belirgin düşüş yaşanması bekleniyor. Böylece en azından rahat bir yaz geçirme ihtimali olacak. Peki siz bu görüşe katılıyor musunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.