Baldur’s Gate 3, PlayStation’a geldi

Baldur's Gate 3

Yılın en çok konuşulan oyunlarından Baldur’s Gate 3, PC’den sonra şimdi de PlayStation 5’te oyunseverlerle buluştu.

Oyun dünyasının en köklü ve en sevilen RPG serileri arasında yer alan Baldur’s Gate serisi, yıllar sonra yeniden oyun dünyasının gündemine oturmuş durumda. İlk olarak 2020 yılında erken erişime açılmış olmasına rağmen tam sürümü için kullanıcıları bugüne kadar bekleten Baldur’s Gate 3, nihayet geçtiğimiz ay oyunseverlerle buluştu. Oyunun uzun zamandır beklenen tam sürümü, 3 Ağustos’ta yayınlandı.

Divinity serisinin de arkasındaki stüdyo olan Larian Studios tarafından geliştirilen oyun, hem eleştirmenler hem de oyunseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Baldur’s Gate serisi için yeni rekorlara imza atan satış rakamlarıyla da bu başarısını taçlandırdı. Üstelik bunu PlayStation ve Xbox satışları olmadan yaptı. Çünkü oyun ilk aşamada sadece PC’de oynanabiliyordu. Ancak bu durum bugün değişti. Çünkü yılın en çok konuşulan oyunlarından Baldur’s Gate 3, bugün itibarıyla PlayStation 5’e de giriş yaptı.

Oyunun Collector’s Edition ya da Digital Deluxe Edition sürümlerinden birini satın alan PlayStation 5 sahipler, bugünden itibaren Baldur’s Gate 3 çılgınlığına katılabilecekler. Larian Studios, sevilen oyunun PlayStation 5’e geldiğini, yayınladığı yeni fragmanla duyurdu. Yayınlanan bu yeni fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Baldur's Gate 3

PC’den sonra PlayStation 5’e de gelen Baldur’s Gate 3, yıl bitmeden Xbox Series S ve X’e de gelmiş olacak. Larian Studios ve Microsoft oyunun Xbox versiyonu için net bir tarih vermese de Xbox versiyonunun aralık ayından önce çıkmış olacağını duyurdu.

Baldur’s Gate 3’ün Xbox’a gelişinin gecikmesinin başlıca sebebi, Microsoft’un Xbox Series X’te olan her özelliğin Series S’te de olacağının sözünü vermesiydi. Ancak Series S’in teknik donanımının oyunun yerel co-op özelliğini kaldıramıyor olması işleri karıştırdı. Hatta Microsoft bu sorunu çözmesi için Larian Studios’a kendi ekibini bile gönderdi ama bu sorun bir türlü aşılamadı. Microsoft sonunda geri adım attı ve Larian Studios’un oyunu Series S’e yerel co-op desteği sunmadan çıkarmasına izin verdi. Ancak Larian Studios ve Microsoft bu özelliği de önünde sonunda Serie S’e getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Sony Xperia 5 V resmen tanıtıldı